Звернення голови райдержадміністрації Ігоря Миклащука з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 15.05.2021 08:52
Кількість переглядів: 275

Фото без описуШановні жителі Уманщини! Щорічно у третю неділю травня всією країною ми відзначаємо національний пам'ятний день, який відгукується непримиренним болем в серці, – День пам'яті жертв політичних репресій.

Масштаби політичного геноциду, вчиненого комуністичною владою, вражають. За період «Великого терору» на території УРСР було засуджено 198918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць та виправно-трудових таборів, інші заходи покарання охоплювали менше 1 %, звільнено було тільки 0,3 %.

Репресії продовжувалися аж до 1953 року – до смерті Сталіна, після чого почала поступова, надто повільна реабілітація «ворогів народу».

Наслідками «червоного терору» в Україні стало знищення найкращих представників нації, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

На жаль, політичні репресії і досі продовжує правонаступник Радянського Союзу – Російська Федерація. Сотні наших земляків нині перебувають у полоні агресора лише за прагнення бути вільною європейською нацією. Переслідування українців і кримських татар в анексованому Криму набуло форми масових політичних репресій.

Переконаний, що суворі реалії не зламають національного стрижня, натомість слугуватимуть об’єднуючим фактором для всієї країни.

Схилімо ж голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій, а також за визволення та повернення додому сучасних в’язнів.

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!

 

З повагою – голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь