На Уманщині заздалегідь готуються до оздоровлення та відпочинку дітей

Дата: 20.03.2019 17:13
Кількість переглядів: 1104

20 березня голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко провів засідання координаційної ради райдержадміністрації з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді.

Фото без опису

На порядок денний виносилися питання про підготовку до відпочинкової кампанії влітку 2019 року та про заходи щодо забезпечення стану епідблагополуччя під час оздоровчого періоду.

Перед початком засідання очільник району Євгеній Данченко акцентував увагу присутніх на тому, що оздоровлення дітей у літній період є складовою частини роботи районної державної адміністрації, тому важливим є створення умов для безпечного оздоровлення, збереження життя дітей та подальшого формування їхньої життєвої компетентності.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар повідомив, що з 13 по 17 травня буде організовано та проведено спільні об’їзди закладів загальної середньої освіти з працівниками лабораторного центру, Держпродспоживслужби та управління Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо підготовки пришкільних таборів до відпочинкових змін. Цього року відпочинкова зміна триватиме 14 днів, орієнтовно з 28 травня по 14 червня 2019 року. Планується розпочати роботу 20 таборів з денним перебуванням та 8 таборів праці і відпочинку, в яких функціонуватиме 15 мовних загонів.

У 2019 році відпочинковими послугами та оздоровленням планується охопити 2930 дітей (учні 1-10 класів), що становить 81%. Особлива увага звертатиметься на дітей пільгових категорій, яких нараховується 1984 дитини, що становить 55% від загальної чисельності дітей віком від 6 до 18 років.

Станом на 19 березня оздоровлено 70 учнів  з сіл Косенівка, Шарин, Юрківка, Доброводи, Бабанка, Полянецьке, Оксанина, Дмитрушки, Ладижинка, Родниківка та Гереженівка. З 23 березня відділом освіти, молоді та спорту до оздоровчого табору «Артек» (Київська область) направляються 4 учнів пільгових категорій за бюджетні кошти (діти, які перебувають під опікою з Юрківського НВК та Бабанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат).

Водночас, працівниками відділу освіти, молоді та спорту вивчається питання щодо організації позаміського табору оздоровлення для учнів району.

Оздоровлення дітей – це в першу чергу їх відпочинок, відновлення працездатності, попередження групових спалахів інфекційних хвороб, тобто створення безпечних умов перебування, і, як наслідок, забезпечення санепідблагополуччя. Тому далі було заслухано доповідь начальника ГУ ДПСС в Черкаській області Уманського міськрайонного управління Лариси Качанової, яка повідомила про заходи щодо забезпечення стану епідблагополуччя під час оздоровчого періоду.

Також про хід проведення оздоровлення та відпочинку дітей поінформували представники медичної галузі, соціальних служб, управління праці та соціального захисту населення, профспілки працівників АПК та профспілки працівників освіти і науки України.

А про стан підготовки та планове здійснення перевірок протипожежних заходів в пришкільних таборах розповів заступник начальника Уманського РВ Управління ДСНС України в Черкаській області Руслан Даценко.

За підсумками наради  прийнято рішення – зосередити увагу організаторів літнього оздоровлення дітей і керівників закладів освіти на безпосередній відповідальності за життя і здоров’я дітей, дотримання санітарних, протипожежних норм і правил; приділити особливу увагу профілактиці стоматзахворювань у дітей; забезпечити державний санітарний та протипожежний нагляд за пришкільними таборами, створити компенсуючі групи з оздоровлення в дошкільних навчальних закладах для дітей, які часто і довго хворіють, дітей зі сколіозом, дефектами осанки та ін.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь