Місто аграрних професій

Дата: 18.10.2018 08:12
Кількість переглядів: 788

Фото без опису12 жовтня увага старшокласників Уманщини була прикута до події, яка відбувалась в Уманському національному університеті садівництва, де проводився профінформаційний масовий інтерактивний захід «Місто аграрних професій».

Організаторами заходу виступили Уманська районна філія Черкаського ОЦЗ спільно з Уманським національним університетом садівництва та відділом освіти, молоді та спорту Уманської РДА.

Чимало гостей відвідали університет в рамках проведення заходу аби дізнатися про специфіку навчання та відчути дух наукового пізнання. Святкової тональності додавала не лише сонячна погода, а й самі організатори дійства, адже найініціативніші викладачі та студенти взялися до справи, аби якомога краще та повніше представити свої факультети і кафедри  та більш детально розкрити суть пропонованої професії. Тож майбутніх абітурієнтів на кожному кроці чекали цікаві розповіді, пізнавальні бесіди та приємні відкриття. Випускники та учні шкіл мали можливість здійснити подорож різноманітними локаціями університету та студмістечка. Вражали відвідувачів екзотичні оранжереї університету; вабили око незвичні експонати найстаріших кафедр факультетів - агрономії і плодоовочівництва, екології та захисту рослин; заворожували представлені експозиції факультетів лісового та садово-паркового господарства й інженерно-технологічного факультету. А дух старовинного корпусу № 1 змушував усіх поринути в атмосферу давнього студентського життя.Фото без опису

Найбільшою популярністю користувалися фотозони факультету менеджменту, розташовані біля корпусу № 4. Красу природи студмістечка гармонійно підкреслював мелодійний музичний супровід, який створював приємну атмосферу на фоні якої диктор розповідав про навчальний заклад, приправляючи монолог веселими жартами та додаючи доброзичливості й посмішок у загальну атмосферу.

Однак найбільше захоплювало відвідувачів живе спілкування з викладачами та студентами під час майстер-класів та дегустацій продукції власного виробництва, що мало приємне враження на гостей. 

Всі хто відвідали захід «Місто аграрних професій» отримали вичерпні відповіді про особливості вступної кампанії до Уманського НУС, напрямки підготовки, організацією практик і стажувань, можливості працевлаштування за обраним фахом. Для гостей були підготовлені тематичні друковані матеріали, з яких вони можуть дізнатися детально про сфери діяльності випускників того чи іншого факультету, адресу навчального закладу, контакти приймальної комісії і підготовчого відділення.

Всіх хто ще не визначився з майбутнім напрямком професійної освіти фахівці служби зайнятості запрошували на індивідуальні профорієнтаційні консультації  та ознайомили з Платформою профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості, за допомогою якої учні можуть визначити свої професійні схильності.

Як зазначив  директор Уманської районної філії Василь Скрипник: «Черкащина – сільськогосподарський край і професії аграрного спрямування є завжди затребуваними на ринку праці. Тож сподіваємось, що молодь яка пов’яже своє майбутнє з аграрною сферою завжди буде мати можливість професійної реалізації в Україні, а служба зайнятості стане надійним помічником у професійному виборі».

За інформацію Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь