Інноваційний простір для підприємництва хочуть створити в Черкасах, – очільник області

Дата: 16.03.2018 08:16
Кількість переглядів: 663

Сучасний центр розвитку підприємництва хочуть створити в Черкасах. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, перебуваючи в UNIT.City, що в Києві. Разом із представниками депкорпусу обласної ради він вивчав досвід створення інноваційного парку.

Фото без описуЦей проект ініціював український підприємець, засновник фонду K.Fund Василь Хмельницький. Інноваційний парк UNIT.City надає сучасну інфраструктуру для бізнесу у сфері високих технологій.

– Із командою Василя Хмельницького ми плідно співпрацюємо, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Уже маємо кілька спільно реалізованих проектів. Зокрема, Агенцію регіонального розвитку – проектний офіс для залучення інвестицій, а також Школу малого та середнього підприємництва. Вважаю, що завдання влади – створення умов для розвитку підприємництва. У цьому сенсі досвід UNIT.City, який ми сьогодні вивчаємо, дуже цінний. Це – місто в місті, комплексне середовище для інноваційного розвитку. Усе тут продумано до найменших дрібниць.

Першими резидентами UNIT.City стали Центр розвитку технологічних компаній TCDC і фабрика програмування UNIT Factory – єдиний в Україні навчальний заклад, що працює за стандартами інноваційної французької «Школи 42». Тут є бізнес-кампус, техно-лабораторії, акселератори, освітні центри, коворкінги тощо.

– Під час ознайомлення із UNIT.City виникла ідея створити в Черкасах інноваційний простір для підприємництва, – розповів очільник області Юрій Ткаченко. – Василь Хмельницький із командою готові нам у цьому допомогти, маючи колосальний досвід. Тепер ми напрацюємо дорожню карту, починаючи із пропозицій можливого розташування тощо. Мені приємно, що представники депкорпусу таку ідею теж підтримують. Наша мета – створити таке середовище, де черкащани могли б отримувати якісну бізнес-освіту й робити перші кроки в підприємництві, що стало б своєрідною відправною точкою змін у місті й області.

Нагадаємо, 19 березня стартує спільний проект Черкаської ОДА, Агенції регіонального розвитку та Фонду Василя Хмельницького K.Fund – перша Школа малого та середнього підприємництва. 30 слухачів, які пройшли жорсткий відбір, матимуть 9-денний інтенсивний курс із основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності. Опісля впродовж 3 тижнів вони працюватимуть над бізнес-планами, під час роботи отримуючи консультативну підтримку викладачів Школи. Потому захист проектів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь