Друга сесія Паланської ОТГ

Дата: 21.12.2017 08:17
Кількість переглядів: 1527

Фото без опису

Створена нещодавно Паланська об’єднана територіальна громада, до якої входять 8 сіл Уманського району впевнено робить перші кроки в своїй діяльності. Перша сесія вирішила ряд організаційних питань: формування депутатських комісій, створення виконавчого комітету, розподіл обов’язків тощо.

І вже 20 грудня депутати Паланської ОТГ зібралися на другу сесію, адже рік вже закінчується і потрібно сформувати і затвердити  бюджет громади на наступний 2018 рік. Бюджет є головним економічним документом, який буде забезпечувати і регулювати життєдіяльність  членів громади – мешканців сіл протягом року. Обрахувати треба все: і доходи, і видатки. Також розподілити потрібно так, щоб на все вистачило: і на освіту, і на охорону здоров’я, і на культуру, і на соціальний захист. А ще благоустрій, спорт, пожежна безпека. Депутати гідно справились з таким нелегким завданням і бюджет з незначними поправками був прийнятий.

В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко та голова райради Оксана Супрунець. Євгеній Данченко наголосив на тому, що децентралізація є головною реформою в українській державі, вона наближає владу до людей і людей до влади, дає можливість розпоряджатись заробленими коштами на місцях, безпосередньо тим, хто їх заробляє. Ця реформа наближає послуги до селян. Також голова райдержадміністрації запевнив голову ОТГ Петра Кучеренка і депутатів, що буде співпрацювати і надавати будь-яку допомогу керівному органу громади в роботі, як і кожному жителю Уманського району, як це і було раніше. Євгеній Михайлович висловив впевненість в тому, що Паланська ОТГ має всі шанси стати кращою громадою в Україні. На закінчення Євгеній Данченко сказав: «Багаті громади – багатий район – багата держава – заможні люди».

Голова райради Оксана Супрунець відзначила, що Паланська ОТГ стартує не з нуля, адже має 5 потужних підприємств, а також вагомі здобутки і в інших галузях, наприклад, в спорті – 4 сучасні стадіони, в благоустрої тощо. Говорячи про успіх, Оксана Супрунець сказала, що досягти його можна ефективною працею на результат та веденням діалогу, який дасть змогу знаходити оптимальні розв’язки проблем будь-якої складності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь