Задля вирішення питань подолання наслідків стихії в районі проведено позачергову сесію районної ради

Дата: 14.07.2017 16:12
Кількість переглядів: 835

Фото без опису13 липня у приміщенні Бабанського сільського будинку культури було проведено 21 позачергову сесію Уманської районної ради. Участь у роботі сесії також взяли заступник голови – керівник апарату Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських рад району та представники засобів масової інформації.

Проведення позачергової сесії викликано необхідністю виділення коштів на подолання наслідків буревію, що лютував на території Уманського району та спричинив пошкодження інфраструктурних об’єктів, опор ліній електропередач, житлових будинків, господарських споруд, повністю чи частково знищив посіви соняшнику, кукурудзи та ранніх зернових культур.

Тому основним питанням порядку денного стало внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки для надання допомоги постраждалим від буревію.

Як зазначила голова районної ради Оксана Супрунець, у районі пошкоджено 5 об’єктів соціальної сфери: Бабанська та Колодистенська ЗОШ I-III ступенів, Бабанський і Текучанський дошкільні навчальні заклади та Бабанський будинок культури. Окрім того, пошкоджень зазнали 427 житлових будинки, з них 110 – у смт Бабанка, 32 пошкоджені та знесені повністю дахи.

Отож, на програму «Турбота» додатково пропонувалося спрямувати 550 тис. грн, про що зазначив начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич.

Водночас, про внесення змін до районного бюджету на 2017 рік інформував начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк. Це викликано необхідністю не лише фінансування комплексної програми «Турбота», а й передбаченням додаткового фінансового ресурсу на капітальний ремонт покрівлі Бабанської ЗОШ I-III ступенів, що була пошкоджена внаслідок буревію.

Варто зазначити, що заступник голови – керівник апарату Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко запевнив, що Уманський район не залишиться без підтримки обласної адміністрації. Для подолання наслідків стихії та виділення коштів на ремонт Бабанської школи будуть спрямовані гроші з резервного фонду обласного бюджету. Окрім того, область допоможе з придбанням ще двох шкільних автобусів шляхом співфінансування.

Під час роботи сесії також виступив депутат районної ради Володимир Мальченко, який від імені депутатського корпусу звернувся до голів сільських та селищної рад. Він висловив прохання переглянути та внести зміни до прийнятих ними рішень про встановлення місцевих податків і зборів на 2018 рік в частині сплати земельного податку, а саме встановити ставку земельного податку для сільськогосподарських угідь у розмірі 1% від їх нормативно-грошової оцінки. Адже це забезпечить уникнення втрат надходжень до місцевих бюджетів району, які в основному і формуються за рахунок плати за земельні ділянки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь