Надання пільг незахищеним верствам населення

Дата: 13.03.2019 08:28
Кількість переглядів: 636

Фото без описуСоціальний захист пільгових категорій населення Уманського району здійснюється відповідно законодавчих актів України з державного бюджету та районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки за кошти місцевого бюджету.

Постановою Кабінету Міністрів України №389 від 4 червня 2015 року визначено механізм реалізації права на отримання пільг з оплати послуг за користування житлово-комунальними послугами, пільгою на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу а також підтвердження права на інші види пільг (зокрема безоплатне одержання ліків та ін..), які надаються з урахуванням доходу.

Пільги надаються за умови, якщо середньомісячний дохід за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, а це з 01.01.2019 року – 2690,00 гривень.

До сукупного доходу сім’ї враховується: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога, доходи від підприємницької діяльності. У разі коли працездатна особа не працює до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць (з 01.12.2018 – 1921,00 грн. )

Особи, які мають право на пільгу мають подати до управління праці та соціального захисту населення декларацію про доходи свої та членів сім’ї за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів та такий період.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї з розрахунку на одну особу не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг на дванадцять місяців з місяця визначення відповідного права.

Без врахування доходу право на пільги мають :

- особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій;

- члени сімей загиблих ветеранів війни;

- ліквідатори і потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії;

- ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ,

- батьки та члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби.

Слід зазначити, що у разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, у період її призначення, особам не нараховуються.

З метою поліпшення соціальної захищеності учасників антитерористичної операції та їх сімей, забезпечення виконання чинного законодавства стосовно соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю по зору 1, 2 гр., в районі діє комплексна програма „Турбота” на 2014-2020 роки. Зауважимо, що учасники бойових дій із числа учасників АТО, які користуються пільгами згідно Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” також мають право на додаткову пільгу за рахунок коштів місцевого бюджету.

Зазначимо, що для внесення даних до Єдиного державного автоматизованого реєстру громадян, що мають право на пільги, пільговик може особисто звернутися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації або до виконавчого органу сільської (селищної ради) з відповідними документами, що підтверджують право на пільги.

 

Начальник управління праці та

соціального захисту населення                    О.Я. Ярошевич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь