Якісна освіта в сучасних комфортних умовах: Віталій Коваль назвав основні пріоритети нинішнього навчального року

Дата: 30.08.2018 08:46
Кількість переглядів: 760

Цьогоріч першокласники розпочинають навчання за новим форматом, що передбачає якісну освіту в комфортних умовах Нової української школи.

На її реалізацію держава спрямувала цього року більше 1 млрд грн. Про це сказав перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль в ході обласної серпневої освітянської конференції та додав, що такого фінансування не було за весь період незалежності України. Він зауважив, що нині є технічні, зокрема виробничі затримки, з меблями для шкільних приміщень. Утім нині профільні міністерства працюють над якомога швидшим вирішенням цього питання.

Водночас Віталій Володимирович подякував освітянам за їхню кропітку роботу, адже сьогодні Черкащина за напрямом «Доступність та якість послуг у сфері освіти» – у трійці кращих в Україні.

– Наше завдання, як органів влади, – ресурсно, методично, інфраструктурно допомогти, аби ви мали змогу в комфортних умовах працювати та розвиватись, а учні – здобувати якісну освіту. Це говорить про комплексний підхід для вирішення освітянських проблем, починаючи від зарплат і завершуючи створенням інфраструктури для навчальних закладів. Важливо створити умови, які б зацікавлювали учнів. Доступність та якість – два ключових орієнтири, яких маємо досягти в межах започаткованої реформи освіти. І ми з вами поступово втілюємо це. Маємо діючих 7 обласних програм, й відповідне в межах них фінансування, зокрема й на розвиток освітньої галузі. Приміром, для придбання наборів робототехніки LEGO, облаштування лінгафонних, шахових кабінетів, навчальних кабінетів фізики, хімії, біології, географії, інформатики, «Захисту Вітчизни», для STEM-освіти. Все це загалом дозволяє, по-перше, відповідати запитам суспільства на одержання школярами якісних знань, по-друге, створювати сучасні умови, а по-третє, виховувати справжніх патріотів своєї країни, які шанують власне коріння, глибоко розуміють історичність української нації та особливість формування єдиної європейської родини.

Посадовець звернув особливу увагу присутніх на питання патріотичного виховання дітей та молоді.

– Маємо запит суспільства й відповідаємо на нього конкретними діями, – наголосив Віталій Коваль. – Порівняно з 2015 роком, кількість заходів військово-спортивного, національно-патріотичного, освітнього та культурного спрямування зросла вп’ятеро. Аналогічно збільшилось і відвідувачів на Черкащині, зокрема й з-за кордону. Цим самим ми повертаємо добру славу нашому краю. І все це, в тому числі, завдяки вашим зусиллям.

Перший заступник озвучив і перспективні завдання для профтехосвіти, а саме: пріоритетні цьогоріч будівельну й аграрну сфери, відповідно й створення навчально-практичних центрів на базі закладів професійно-технічної освіти з відповідним сучасним обладнанням, що не оновлювалось протягом 20-ти років.

– Невдовзі ми побачимо перші результати розпочатих нами проектів. Студенти ж натомість навчатимуться в сучасних умовах та проходитимуть практику на виробництвах низки підприємств-партнерів профтехзакладів.

Віталій Володимирович зупинився і на проблемних питаннях, зокрема щодо дорожньої інфраструктури, заробітної плати. За словами першого заступника, нині профільні департаменти обласної адміністрації працюють над вирішенням цих питань, зокрема щодо виділення відповідного фінансування на місця для цих цілей.

Наостанок Віталій Коваль побажав освітянам області натхнення, нових здобутків та досягнень у новому навчальному році, а також вручив почесні відзнаки й грамоти обласної державної адміністрації.

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь