Районний центр зайнятості інформує

Дата: 07.09.2017 09:00
Кількість переглядів: 889

Впродовж січня – серпня 2017 року послугами Уманського районного центру зайнятості користувалися 1772 безробітних, що на 89 осіб менше ніж у відповідному періоді минулого року, 214 безробітних користувалися послугами центру зайнятості не за місцем зареєстрованого проживання. Серед загальної чисельності безробітних – 44,8% складали жінки (794), 33,9 % (602) – молодь до 35 років. На обліку перебували 40 безробітних з числа вивільнених громадян.

З початку року база даних Уманського районного центру зайнятості містила 827 вакансій 175 роботодавців, проти 774 вакансій 150 роботодавців у минулому році, що на 6,8 відсотків більше. Середній розмір оплати праці у розрахунку на вакансію становив 3533 грн, а середня тривалість укомплектування вакансій склала 3 дні. За сприянням центрів зайнятості були укомплектовані 774 вакансії 164 роботодавців, рівень укомплектування становить 93,6 %, в тому числі за рахунок мешканців району – 71,2%.

З початку року працевлаштовано 831 незайнятих громадян, в тому числі 556 осіб, що мали статус безробітного, 202 особи, що перебували на обліку, 73 безробітних самостійно. Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» з початку року прийнято рішення про відшкодування компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 3 безробітних.

З метою тимчасової зайнятості, центром зайнятості на замовлені роботодавцями місця направлено на роботи тимчасового характеру 149 безробітних, приймали участь у громадських роботах 298 осіб.

З початку року за направленням центру зайнятості професійне навчання проходили 215 безробітних (з них 25 жінок та 76 осіб з числа молоді). Закінчили навчання 208 осіб, з яких 206 – працевлаштовані за направленням служби зайнятості.

У 2017 році послугами центру зайнятості користувалося 6 осіб з числа зареєстрованих переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО, які отримали статус безробітного. 2 особи працевлаштовані та одна приймала участь у громадських роботах.

Послуги центру зайнятості отримували 126 демобілізованих учасників АТО, яким надано статус безробітного та надаються відповідні послуги та матеріальне забезпечення. Так, 24 безробітних працевлаштовані, 9 безробітних проходили професійне навчання, 7 брали участь у тимчасових та громадських роботах.

Станом на 01.09.2017 на обліку в районному центрі зайнятості перебувало 662 безробітних, що на 124 особи менше ніж на відповідну дату минулого року. Із загальної чисельності зареєстрованих безробітних – 333 жінки, 198 – молодь у віці до 35 років, 309 осіб мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

 

До уваги роботодавців!

Якщо Вам потрібні кваліфіковані працівники вже сьогодні або на перспективу – звертайтесь до служби зайнятості.

Вам запропонують зберегти час та гроші шляхом професійного навчання безробітних за Вашим замовленням на конкретну посаду або робоче місце.

Підготовка фахівців здійснюється на базі навчальних закладів Черкащини та в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Докладнішу інформацію і конкретні пропозиції можна отримати в центрі зайнятості за адресою: м. Умань вул. Воїнів – Інтернаціоналістів, 1. Контактний телефон 3-62-56, 4-05-59.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь