Глава держави: Дешевий газ подають лише в російській клітці

Дата: 01.11.2018 08:51
Кількість переглядів: 623

Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна внаслідок жорстких і важких антикризових заходів вступає в період економічного зростання, однак позитивні прогнози мають політичні ризики через початок тривалого виборчого циклу в країні.

Фото без описуГлава держави зауважив, що був приємно вражений словами відомого британського публіциста Едварда Лукаса на Львівському бізнес-форумі про те, що Україна вже є історією успіху, бо впоралася із викликами, які збили би з ніг будь-яку іншу країну. Президент нагадав, що в 2014 році ухвалив рішення про дострокові парламентські вибори. «Щоб країна мала чотири роки на реформи, щоб ми говорили про розвиток і реформи, а не про популістські заклики і обіцянки, локшину, яку популісти і політикани вішають на вуха виборців», - зазначив Глава держави під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.

За словами Петра Порошенка, у 2019 і 2020 роках люди обиратимуть Президента, Парламент, органи місцевого самоврядування. «Президентська посада цікавить багатьох, але привабливість органів місцевого самоврядування зросла завдяки децентралізації», - зауважив Глава держави, додавши, що сотні мільярдів гривень з центрального бюджету були перерозподілені суб’єктам місцевого самоврядування, які мають  вирішувати проблеми місцевих громад. «Тільки одні будують дороги і дитячі садки, школи, лікарні, а інші підвищують собі заробітну платню і кладуть гроші на депозит. Безумовно, що ми на це будемо реагувати і реагувати ефективно», - наголосив Президент. Він вкотре звернув увагу, що вперше за всю історію України частина коштів зведеного бюджету, які перерозподіляються на користь місцевих бюджетів, перевищила 50%.

«Але ми маємо чітко розуміти – на нас насувається тайфун оскаженілого популізму… І ми маємо спільними зусиллями зупинити наступ популістів. Не допустити популістів до влади, бо держава і народ за це заплатять велику ціну. Всі випробування, які люди пережили протягом останніх років, можуть виявитися марними. Вони (досягнення- ред.) будуть зведені нанівець, і своїми експериментами можуть привести країну до нових політичних та економічних потрясінь», - сказав Президент. За його словами, економіка дуже погано реагує на гасла, а зберегти і прискорити зростання ВВП та рівня життя можна лише на основі відповідальної економічної політики, яка несумісна з простими і легкими рішеннями.

«Дешевий сир подають лише в мишоловках. Дешевий газ подають в російській клітці. Хіба що тільки так можна виконати фантастичну обіцянку знизити тарифи на газ вдвічі, втричі або п’ять разів. Кожен політик має свій досвід, і вчиться на власних помилках. Іпотека під три відсотки, газ за ціною в рази нижче ринкової, і тому подібне – це теж саме, що моя необережна обіцянка закінчити війну за декілька тижнів. Я перепросив за неї не лише для того, щоб зняти тягар з душі, а й для того, щоб моя історія стала уроком для всіх політиків», - наголосив Глава держави.

«Дякую, що народ мене почув і зрозумів. Політики не зробили жодних висновків і знову вступили в змагання із нереальних обіцянок, децибели аж зашкалюють. Але в країні є відповідальна влада, здатна перед виборами витримати будь-якої сили атаки популістів та демагогів. А як після виборів, виникає у вас питання. А після виборів – так, як вирішить народ. А в мудрості нашого народу як верховного суверена України я ніколи не сумнівався», - додав Глава держави.

Президент наголосив, що Україна – це величезний потенціал людської сили та віри, а також край єврооптимістів і людей з унікальною вірою в Європу та власне європейське майбутнє. 

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь