Питання будівництва траси М-12 Стрий-Львів-Кіровоград-Знам’янка в Уманському районі обговорено на засіданні громадської ради

Дата: 06.09.2017 08:51
Кількість переглядів: 852

Фото без опису6 вересня відбулося засідання громадської ради при Уманській райдержадміністрації за участі керівника апарату райдержадміністрації Наталії Сиротюк. Його зібрали оперативно, зважаючи на терміновість вирішення одного з питань, що виносилося на порядок денний – Про реконструкцію автомобільної дороги М-12 Стрий-Львів-Кіровоград-Знам’янка (через Вінницю).

Служба автомобільних доріг отримала фінансування на реконструкцію цієї траси, планується її розширення, яке тягне за собою вирубку зелених насаджень уздовж узбічь. Як пояснила керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк, саме на вирубку дерев служба автодоріг і хоче отримати погодження в органів місцевого самоврядування та громадськості, аби уникнути конфліктів. Власних коштів на вирубку організація не має, тому розрахунок за роботу підрядні організації отримають ліквідованим деревоматеріалом. Водночас, гілля безкоштовно отримають бюджетні установи. Особливої цінності дерева попід трасу не несуть, адже більшість із них – це тополі, до того ж – в аварійному стані, вражені омелою. Небезпечність цих насаджень продемонструвало стихійне лихо, яке сталося в Уманському районі 1 липня – повалені гілля і дерева в багатьох місцях повністю перекрили дорогу, - зауважила Наталія Миколаївна.

Обговоривши питання, присутні члени громадської ради одноголосно погодили вирізання зелених насаджень для будівництва сучасної якісної автотраси.

Ще одним питанням засідання стало обговорення подальшої долі книги «Уманщина у плині літ». Її друга частина готується до видавництва, але для цього, зрозуміло, необхідні кошти. Громадська рада сприятиме пошуку фінансування книговидання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь