Відбулася нарада з аграріями та учасниками антитерористичної операції щодо виділення земельних ділянок

Дата: 22.08.2017 09:04
Кількість переглядів: 947

Фото без описуПитання належного оформлення документів з метою отримання земельних ділянок учасниками антитерористичної операції сьогодні перебуває на особливому контролі районної влади. З цією метою 21 серпня в малому залі управління агропромислового розвитку райдержадміністрації відбулася планова нарада, основним питанням порядку денного якої було, з одного боку, довести до відома керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств району інформацію щодо належного оформлення дозволів на видачу земельних часток учасникам АТО, а з іншого боку, самим учасникам АТО та членам їх родин щодо порядку оформлення відповідних документів.

Участь в її роботі взяли керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, голова районної ради Оксана Супрунець, провідний спеціаліст управління Держгеокадастру в Уманському районі Світлана Грабчак, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Мовчанюк, директор Уманського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Гущина, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільськогосподарські виробники, учасники антитерористичної операції та їх родини.

Керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк поінформувала всіх присутніх, що сьогодні в Уманському районі Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області видано 159 наказів на затвердження земельних ділянок для учасників АТО. 7 червня 2017 року вступила в силу нова Постанова Кабінету Міністрів України № 413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними». Згідно з нею, земельні ділянки державної форми власності, починаючи із 1 жовтня 2017 року, будуть надаватися на нових умовах – через аукціон. Тому важливим на сьогодні є надання допомоги тим учасникам АТО, які вже мають накази на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів. Адже їм необхідно до 15.09.2017 подати на затвердження до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області розроблені та погоджені відповідно до чинного законодавства проекти землеустрою.

Водночас провідний спеціаліст Управління Держгеокадастру в Уманському районі Світлана Грабчак пояснила присутнім механізм формування порядку видачі земельних ділянок та оформлення відповідних документів. Світлана Миколаївна зазначила, що загалом з Уманського району до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області станом на 21.08.2017 учасниками АТО було подано 378 заяв на виділення земельних ділянок, з них 292 особам було надано накази на виготовлення проектної документації по землеустрою, в т. ч. уже 159 осіб отримали накази на затвердження цієї документації. На даний час залишаються нереалізованими ще 112 дозволів на розробку проектної документації.

Фото без описуУ процесі наради були розглянуті проблемні питання, що в основному стосувалися нотаріальних питань засвідчення документів, відмов у наданні дозволів від керівників сільськогосподарських підприємств на розробку проектів землеустрою та поділу земельних ділянок.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Мовчанюк наголосила на необхідності з’ясування інформації щодо того, на якій стадії знаходиться оформлення документів кожним учасником АТО, та роз’яснила порядок надання земельних ділянок.

Районна влада повинна подбати про те, щоб кожен учасник антитерористичної операції відчував себе соціально захищеним, адже, захищаючи територіальну цілісність та незалежність нашої Батьківщини, атовці відстоювали наше право жити у вільній країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь