День української писемності та мови

Дата: 09.11.2018 09:06
Кількість переглядів: 859

Фото без опису9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято - День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України Леоніда Кучми з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток, популяризацію та, водночас, демонстрацію її багатства і краси.

Відзначати День писемності та мови в Україні стало традицією. Це один із тих днів, коли кожен має нагоду відчути себе частинкою свого народу. «Рідна мова дорога людині, як саме життя», - каже народна мудрість. Саме тому працівниками районної бібліотеки спільно з районним центром культури і дозвілля в Сушківські загальноосвітній школі проведено тематичний вечір «Мова рідна – то життя народу і культури рідної життя».

 Ведучі Ольга Гербут та Віта Цюра розкривали нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток, ознайомлювали учнів з історією України, пробуджували почуття глибокої любові до української мови. Шквал оплесків зривали пісні у виконанні Народного ансамблю української пісні «Горицвіт» (художній керівник Володимир Павленко).

Наприкінці директор школи Даценко Людмила Павлівна подякувала організаторам свята та побажала всім присутнім приумножувати скарби рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя..

Сподіваємося, що подібні заходи спонукатимуть дітей та молодь бути справжніми прихильниками рідного слова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь