«Так має працювати сучасна медицина», – очільник області про скринінгові центри

Дата: 19.10.2018 09:16
Кількість переглядів: 717

Мережа скринінгових центрів «Здоров'я жінки» запрацювала на Черкащині. Тепер їх п’ять: у Черкаському обласному онкологічному диспансері, Смілянській міській лікарні ім. Т. Г. Шевченка, у центральних районних лікарнях у Звенигородці, Умані та Золотоноші.

Останній центр офіційно відкрили напередодні.

Цей проект зініціювала Черкаська ОДА спільно з Черкаським обласним онкологічним диспансером. За словами фахівців, щороку в області обстежують близько 300 тис. жінок, із них – у 4,5 тис. виявляють рак. Часто на пізніх стадіях.

– Саме посилення профілактики онкозахворювань у жінок і вчасне діагностування недуг були нашими завданнями, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – У скринінгових центрах – найсучасніше обладнання. Тут діє принцип «одних дверей». Тобто жінка приходить в один заклад і отримує високоякісне обстеження. Причому максимально близько до дому. І це теж важливо, враховуючи, що часто пацієнтки просто не доїжджали до обласного центру. Саме так, як скринінгові центри, має працювати сучасна медицина.

Усі скринінгові центри «Здоров'я жінки» інформатизовані. Дані кожної пацієнтки тут заносять в електронну картку. База зберігається в обласному онкодиспансері. З його фахівцями працівники скринінгових центрів можуть консультуватися онлайн.

Нагадаємо, цей проект на Черкащині реалізовано коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів. Зокрема, на закупівлю обладнання спрямували майже 19 млн грн.

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь