Проблеми сільських людей не мають залишатися без уваги

Дата: 02.11.2017 10:04
Кількість переглядів: 868

На особистому прийомі громадян до голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка звернулася жителька села Гродзево Людмила Уралова. Вона просила допомоги у підведенні водогону до її домогосподарства. Для детальнішого ознайомлення з ситуацією Євгеній Михайлович 30 жовтня виїхав безпосередньо у село.

Фото без опису

У цьому населеному пункті дійсно є проблема з водопостачанням. Як розповів сільський голова Петро Новицький, уже кілька років ведуться роботи по проведенню водогону. Коштів на це у сільському бюджеті практично немає, тому збирають, так би мовити, «з миру по нитці» - просять в області, сільгосппідприємців, беруть участь у різних проектах.  Через те під’єднати всіх і одразу до трубопроводу не вдається. 

Паралельно діє стара система водогону, якою охоплена частина жителів села. Водночас, багато людей мають індивідуальні свердловини. Різні системи діють і по вулиці Дружби, де проживає Людмила Уралова. В її ситуації забір води можливий з водонапірної колонки. Але мешканка Гродзевого опинилася якраз посередині двох колонок, тож воду їй необхідно носити відрами за метрів 150. Зрозуміло, це незручно.

В ході обговорення були висловлені різні варіанти вирішення проблеми, над якими сільський голова буде працювати.

Користуючись нагодою, Євгеній Данченко оглянув сільську школу. Кілька років тому у зв’язку з низкою наповнюваністю учнями її реорганізували, залишивши лише початкову ланку і то за умови фінансування сільською радою. Нині тут навчається всього 20 учнів.

Приміщенню навчального закладу – 87 років. Минулого року було повністю замінено дах, а от у внутрішньому ремонті є потреба. В одній класній кімнаті тут розташувався дитячий садочок, який відвідує 15 дітей. Голова райдержадміністрації порекомендував замінити дитячі ліжка, чому сам готовий сприяти.

Викликав стурбованість Євгенія Михайловича і закритий фельдшерсько-акушерський пункт у зв’язку з відсутністю лікаря. Він зауважив, що це питання необхідно вирішити якнайшвидше, адже на кону – здоров'я і життя людей. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь