Як змінити місце голосування на другий тур виборів Президента України

Дата: 08.04.2019 10:19
Кількість переглядів: 648

21 квітня 2019 року з 8.00 до 20.00 год. проводитиметься повторне голосування на чергових виборах Президента України (другий тур). З собою треба мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України.

Фото без описуЯкщо виборець мав якісь проблеми із включенням до списків виборців чи виявив під час першого туру неправильності в них, то йому слід до 15.04.2019 року включно звернутися з паспортом в орган ведення Державного реєстру виборців з цього приводу і подати там відповідну заяву.

Якщо ж виборець (зокрема, внутрішньо переміщена особа, член виборчої комісії, спостерігач, поліцейський) хоче проголосувати не за місцем свого проживання (реєстрації житла), а за місцем фактичного перебування у день виборів, то він може це зробити звернувшись до органу ведення Державного реєстру виборців (за місцем проживання чи перебування) із заявою про тимчасову зміну місця голосування та підтверджуючими документами (довідка з роботи, навчального закладу, довідка про фактичне місце проживання без реєстрацій тощо). Переселенці з Криму та окупованих територій Луганської та Донецької областей подають лише заяву та пред’являють паспорт з відповідною реєстрацією. Таку заяву необхідно своєчасно подати до вказаного органу до 15.04.2019 року.

Звертаємо вашу увагу на те, що необхідно повторно подавати подібну заяву для другого туру, що відбудеться 21 квітня 2019 року, оскільки заява, яку виборець подавав у першому турі виборів, змінювала одноразово місце голосування лише на вибори 31.03.2019 року, а після цього його виборчою дільницею знову стала та, де він голосував зазвичай. Це легко перевірити за допомогою веб-ресурсу “Особистий кабінет виборця”.

Завчасно перевірте себе у списках виборців, щоб реалізувати своє право голосу! Обов’язково прийдіть 21 квітня 2019 року на свою виборчу дільницю і проголосуйте за майбутнє України!

Щоб змінити місце голосування або актуалізувати персональні дані виборцям з Уманського району необхідно звернутися до Відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Уманської райдержадміністрації за адресою: м.Умань, вул. Залізняка, 2а, другий поверх, кабінет № 214; телефони: 3-18-73; 3-26-41.

Відділ ведення Державного реєстру виборців до 21 квітня 2019 року працює без вихідних: понеділок - четвер - з 8:00 до 17:15 год., п'ятниця - з 8:00 до 16:00 год., субота - неділя - з 9:00 до 17:00 год.

 

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь