На Уманщині працювала мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги

Дата: 22.09.2017 10:33
Кількість переглядів: 1086

Фото без описуЗ метою правового захисту, швидкого реагування щодо порушених прав власників земель та землекористувачів, пов’язаних з орендою землі, з правом на урожай, протидії спроб рейдерського захоплення, крадіжок врожаю і землі, 20 вересня на Уманщині працювала мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги.

Участь у даному заході взяли заступник начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Анжела Канюка, приватний нотаріус Уманського районного нотаріального округу Сергій Андрух, начальник відділу представництва Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Сідлецька, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Квасюк, сільські (селищний) голови; начальники та фахівці структурних підрозділів райдержадміністрації.

Під час зустрічі надано роз’яснення чинного законодавства у сфері земельних відносин. Крім цього, роз’яснено порядок розгляду скарг у сфері державної реєстрації, діяльність комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, зупинення реєстраційних дій, а також запуск системи інформування громадян через SMS-повідомлення.

Як зазначила заступник начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Анжела Канюка, рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України, його територіальних органів або до суду. При Міністерстві юстиції України та Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області працюють постійно діючі комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області розглядає скарги на рішення (крім рішення про державну реєстрацію прав та рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації, які здійснюють діяльність у межах Черкаської області. При цьому скарга розглядається протягом 30 днів (у деяких випадках термін може продовжуватись до 45 днів).

Крім цього Анжела Василівна відмітила, що заява власника об’єкта нерухомого майна про заборону вчинення реєстраційних дій щодо власного об’єкта нерухомого майна є однією з підстав зупинення державної реєстрації прав.

У ході даного заходу, громадяни порушували питання щодо самовільного зайняття земельної ділянки, порядку реєстрації договорів оренди землі, вимог до оформлення скарг у сфері державної реєстрації та інші. На вказані питання було надано вичерпні та обґрунтовані відповіді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь