Підготовка органів управління цивільного захисту до проведення евакуаційних заходів на території району

Дата: 22.08.2018 10:40
Кількість переглядів: 830

Фото без описуВідповідно до Кодексу цивільного захисту, розпорядження облдержадміністрації від 30.11.2017 № 775 «Про комплектування  навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2018 рік» на території району проводяться планові навчання керівного складу та фахівців у сфері цивільного захисту.

З огляду на ризики внаслідок яких на території району можуть проводитись евакуаційні заходи, рішеннями виконавчих комітетів утворені збірні та приймальні пункти евакуації. 

Для забезпечення  планування заходів з евакуації, на звернення райдержадміністрації Уманські курси 3 категорії  постійно надають методичну допомогу населеним пунктам району в організації роботи збірних та приймальних пунктів евакуації.

Так, 21.08.2018 вчергове фахівцями Уманських курсів 3 категорії проведені додаткові навчання керівного складу органів місцевого самоврядування щодо організації роботи з евакуації населення. Навчанню підлягали секретарі сільських рад, які забезпечують проведення заходів з евакуацій, прийому та розміщення евакуйованого населення.

Комісія з питань евакуації Уманського району звертається до сільського населення з проханням уважно слухати інформацію органів цивільного захисту, сільських рад про організацію заходів безпеки у випадку надзвичайних ситуацій різного характеру. Необхідно завчасно планувати виїзд до родичів, знайомих (за їх попередньої згоди)  у безпечну зону на випадок надзвичайних ситуацій при яких оголошується евакуація. У разі  оголошення початку евакуації бути готовими до швидкого збору документів, коштів, ліків особистих речей та запасу продуктів харчування на декілька діб (таких, що швидко не псуються і не потребують особливих умов зберігання) та  негайного залишення небезпечної території особистим транспортом або транспортом, що подається місцевими евакоорганами (для дітей та малорухомого населення).

Оповіщення населення про надзвичайну ситуацію та евакуацію проводиться:

через  мережу радіомовлення та телебачення;

через сайт райдержадміністрації.

У населених пунктах оповіщення населення проходить також шляхом проведення  подвірного обходу особами, відповідальними за оповіщення, з використанням переносних гучномовців, з використання церковних дзвонів.

Працююче населення згідно із законодавством евакуюється транспортними засобами, що забезпечує підприємство працівника. Звертаємо вашу увагу, що транспортні засоби (установ та власні)  у населених пунктах, що знаходяться у зонах ризику, мають бути справні, із запасом паливно-мастильних матеріалів. Непрацююче населення, яке не вивозиться транспортом підприємств  і немає власний транспорт, пішими колонами направляється до приймальних пунктів евакуації, що визначені місцевими евакоорганами.

Кожна дитина повинна мати бейдж із власним прізвищем, ім’ям та по батькові, адресою проживання та номерами мобільних телефонів батьків. Бейдж, як і вміст тривожної валізи, готується завчасно.

При оголошенні евакуації потурбуйтесь про худобу та домашніх тварин.

Після того, як територія населених пунктів стане безпечною для проживання, місцеві евакооргани оголошують про це і організовують повернення населення за місцем проживання.

Завідувач сектору питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації        В.С.Сакал



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь