Всі, хто пересувається дорогами України, бачать наскільки якісно вони змінилися – Президент

Дата: 17.12.2018 10:49
Кількість переглядів: 817

Президент Петро Порошенко наголошує, що будівництво та відновлення доріг в Україні було, є і буде залишатися одним із пріоритетів його роботи.

Фото без опису

«Цифри кажуть самі за себе. В 2013 чи 2014 роках на дороги витрачалося 10 мільярдів гривень. Потім у 2015 –  20 мільярдів, 30 мільярдів – у 2016, потім 40 мільярдів в 2017-му. І зараз 50 мільярдів, уже 55 мільярдів. Вибачте, будь ласка, але таке зростання фінансування коштів, при чому з реструктуризацією заборгованості означає, що дорожнє будівництво є моїм пріоритетом, є пріоритетом Парламенту, пріоритетом Уряду і воно буде продовжено», – сказав Глава держави на прес-конференції.

«І сьогодні ті, хто пересуваються дорогами України, бачать наскільки якісно змінилося дорожнє будівництво», – додав Глава держави.

Петро Порошенко також не погодився із думкою про те, що місцеві бюджети втратять значну частину коштів після припинення дії митного експерименту. «Хотів би посперечатися з вами, бо місцеві бюджети нічого не втрачають», – сказав Президент.

Він зазначив, що президентський митний експеримент був вимушеним заходом, який мав забезпечити належне фінансування дорожнього будівництва на етапі, коли не було дорожнього фонду. Також він став ефективним інструментом боротьби з корупцією на митниці, констатував Петро Порошенко. «Коли створюються зацікавлені особи, місцева влада, яка приходить і вимагає боротьби з корупцією, вимагає збільшення показників надходжень до державного бюджету і частина, до 50% перевиконання йде на місцеві дороги», – зауважив Президент.

Глава держави нагадав, що замість митного експерименту нині створені інші механізми фінансування цього напрямку. «Включаючи дорожній фонд, який передбачає акциз на паливо із заправних станцій, які розташовані в зоні відповідальності того чи іншого суб’єкту місцевого самоврядування», – зазначив він.

Однак, констатував Президент, це також не є максимально ефективним, оскільки досі існують «чорні» або «сірі» схеми продажу контрафактного палива на несертифікованих заправках. На його переконання, робота таких заправних станцій має стати окремою увагою всіх правоохоронних органів – прокуратури, Національної поліції, Служби безпеки України.

«Наскільки мені відомо, цей процес зараз почався, я маю цю інформацію і впевнений, що це призведе до наповнення дорожнього фонду», – повідомив Петро Порошенко.

Водночас Президент зазначив, що у випадку, якщо дорожній фонд буде функціонувати неефективно, він не виключив можливість повернення до митного експерименту.

За інформацією офіційного інтернет-представництва

Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь