Розпочинається весняний призов на строкову військову службу призовників Уманщини

Дата: 28.03.2018 11:05
Кількість переглядів: 1195

Як проходять підготовчі заходи до призову розповів військовий комісар Уманського об’єднаного міського військового комісаріату полковник Борисюк Олександр Анатолійович.

Фото без описуПідготовчі заходи призову полягають в уточненні облікових даних призовників та визначення стану їх здоров’я. З цією метою Уманським військкоматом проведено оповіщення призовників на прибуття їх до військкомату. Оповіщення призовників здійснюється через засоби поштового зв’язку, телебачення, засоби масової інформації. Крім того кожен призовник повинен усвідомлювати те, що навіть якщо він не отримав повістку, згідно законодавства України він зобов’язаний самостійно через 10 днів з початку призову, визначеного Указом Президента, прибути до військкомату для вирішення свого становища. На жаль на сьогоднішній день багато призовників порушують законодавство України та своєчасно не прибувають за викликом до військкомату.

Слід зазначити, що призов громадян України на строкову військову службу є державною функцією, який організовується та здійснюється міськими (районними) державними адміністраціями у взаємодії з міськими (районними) військовими комісаріатами. Для проведення призову в м. Умань створена призовна комісія, яку очолює голова комісії - заступник міського голови Клочко С.Л. та призовна комісія Уманського району на чолі з керівником апарату райдержадміністрації Сиротюк Н.М. На призовну комісію покладаються обов’язки про направлення на призовників які порушують законодавство України матеріалів до правоохоронних органів на притягнення останніх до відповідальності. Крім того в Україні формується Єдиний Державний електронний реєстр призовників, і по кожному призовнику будуть занесені відповідні дані, в тому числі і про те, що вони не з’явились без поважних причин до військкомату та перебувають у розшуку. В результаті чого потім виникнуть певні труднощі. Призовник не зможете змінити своє становище без звернення до військкомату та уплати відповідного штрафу.

На жаль під час осіннього призову були випадки застосування до призовників адміністративних заходів впливу — стягнення штрафу, та відкрито два кримінальні провадження за ст.335 ККУ «Ухилення від виконання військового обов’язку». Особливо великий відсоток осіб, що ухиляється від призову, серед населення міста.

Ми робимо усе можливе для того, щоб довести до громадян вимоги Законів. У країни та попередити про можливі наслідки їх порушення, а також про умови проходження строкової військової служби.

Відповідно до Законодавства України кожному призовнику під час призову виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів (3500 грн.), а від органів районної державної адміністрації призовникам Уманського району надаються цінні подарунки, при звільненні в запас виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів, та грошова допомога у  розмірі середньої заробітної плати, час проходження строкової в/служби зараховується до стажу роботи, військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні.

Також слід зауважити, що призовники до зони проведення АТО не залучаються у відповідності до рішення РНБО уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744. Тому боятись нічого не потрібно, а виконувати Закони України — необхідно. Хочу звернутись до усіх призовників: не треба шукати шляхів для ухилення від служби, слід розуміти свою відповідальність перед державою, яка наразі — у великій небезпеці.

Крім того хотілося б відмітити те, що майже всі призовники хто направлявся восени 2017 року на проходження військової служби зарекомендували себе з позитивної сторони, про що свідчать відгуки надані командирами військових частин. А це такі призовники, як Меркун Максим Валентинович с.Кочержинці, Бахарєв Анатолій Петрович с. Іванівка, Вирвін Олександр Генадійович с. Краснопілка, Василенко Богдан Олександрович с.Дмитрушки, Бялик Іван Владиславович с. Ст.Бабани, Гончаренко Дмитро Сергійович с. Піківець, Карась Віталій Васильович с.Текуча, Кобзаренко Олександр Русланович с. В.Слобідка, Мицак Роман Іванович с. Черповоди, Мельник Сергій Іванович та Печений Владислав Сергійович с.Ладижинка, Баришніков Максим Володимирович, Смішко Максим Олександрович та Кучер Владислав Олександрович м. Умань та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь