Незалежній Україні – слава нині і вовік: Уманщина відзначила річницю незалежності України

Дата: 28.08.2017 11:10
Кількість переглядів: 808

Фото без опису24 серпня в с. Паланка відбулися масові урочисті заходи, присвячені 26-й річниці незалежності України. Святкове дійство розпочалося з ходи єдності, яка рухалася від рогу вулиць Грушевського та Молодіжної до сільського стадіону. Вона символізувала те, що усі ми – єдиний народ, незважаючи на відмінності кожного окремо. Панувала атмосфера патріотизму та гордості за свою Батьківщину і, здавалося, саме повітря було насичене любов’ю до рідної землі.

У святковій ході взяли участь голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, голова районної ради Оксана Супрунець, учасники антитерористичної операції, військовослужбовці, громадські організації, делегації з усіх населених пунктів району, керівники підприємств та закладів торгівлі, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, жителі Уманщини, запрошені та гості.

Спортивною ходою крокували і гуртківці Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки при Іванівській загальноосвітній школі та Собківському НВК, переможці обласних та всеукраїнських змагань з настільного тенісу; гуртківці Старобабанівській ЗОШ, лауреати обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів-конкурсів з спортивної акробатики та музичної ритміки; члени спортивно-туристичного гуртка «Екстримали» Оксанинської ЗОШ; представники школи боксерів Доброводівського та Танського НВК – фіналісти чемпіонату України, переможці районних, обласних та Всеукраїнських змагань.

Початок урочистого заходу вразив запальним патріотичним флешмобом «Незалежній Україні – слава нині і вовік», що був виконаний вихованцями районного центру дитячої та юнацької творчості та учнями навчальних закладів району.

Право підняття Державного прапора України було надано воїнам-захисникам Уманського краю – голові спілки учасників АТО Юрію Рижаку з с. Шарино та учаснику АТО, жителю с. Громи Юрію Зарембі. Після чого хвилиною мовчання було вшановано пам'ять загиблих жителів Уманщини, що віддали своє життя у боротьбі з агресором на сході нашої країни, та покладено квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та Обеліску Слави.

У своєму вітальному слові до жителів Уманщини керівник апарату Уманської районної державної адміністрації Наталія Сиротюк зазначила: «Процес державотворення нашої країни не є легким. Віками миролюбні українці зазнавали гніту від агресорів та диктаторів. Але врешті змогли досягнути омріяної незалежності. І сьогодні перед нашим суспільством постали виклики, які перевіряють на міцність прагнення українського народу до самостійності та незалежності. Та я вірю, що ми поборемо всі труднощі – завдяки мужності, силі та волі наших воїнів, завдяки згуртованості та мудрості наших громадян, бо якщо народ єдиний – він непереможний. Нехай цей день стане не просто ще одним приводом для святкування, а й підставою для того, щоб замислитися над тим, що значить Україна для кожного з нас».

Наталія Миколаївна побажала всім жителям району міцного здоров’я, щедрої долі, миру та успіхів в усіх справах заради процвітання України та нашої Уманщини.

Також до усіх присутніх з вітальними словами звернувся голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець: «Проголошення незалежності стало закономірним результатом нашого історичного розвитку, спільної перемоги багатьох поколінь українців, які боролися і гинули за національну ідентичність, державну самостійність, за синьо-жовтий колір державного прапора. Ми маємо сьогодні забезпечити все заради загальнонаціонального єднання, порозуміння і незламності духу, бо у нас є один єдиний шлях врятувати країну – відкинувши власні амбіції, особистий інтерес і протиріччя об’єднатися заради найголовнішого – соборної, вільної і незалежної України».

За високий професіоналізм, відданість справі та з нагоди відзначення 26-річчя Незалежності України керівник апарату Уманської районної державної адміністрації Наталія Сиротюк вручила почесні грамоти жителям Уманського району:

– Власюк Олені Михайлівні – завідувачу терапевтичним відділенням Уманської центральної районної лікарні;

– Пономаренку Андрію В’ячеславовичу – начальнику відділу постачання ПАТ «Світ меблів – Україна»;

– Карповій Світлані Володимирівні – вчителю біології Родниківської загальноосвітньої школи;

– Новаківському Олександру Борисовичу – головному лікарю Уманського районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Далі на усіх присутніх чекала концертна програма за участю талановитих виконавців Уманського краю та хореографічного ансамблю «Імпульс» Родниківського будинку культури.

Після урочистостей учасники, запрошені та гості свята мали можливість відвідати мистецьку дитячу зону, де вражав своєю колоритністю та неповторністю показ дитячих етнічних українських костюмів модельєра Вікторії Щербань, яка довгий час проживала в Баварії, а нині намагається популяризувати українську культуру. Окрім того, усі бажаючі могли відвідати майстер-класи різного спрямування та куточок боді-арту в патріотичних кольорах, взяти участь в благодійній акції «Оберіг солдату», написати та залишити кілька добрих слів на дереві побажань Україні.

У рамках заходу також пройшли виставки-ярмарки, де були представлені експозиції короваїв та хлібобулочних виробів, вироби народних промислів, презентація учнівських робіт позашкільних навчальних закладів, виставки сільськогосподарської продукції аграрних підприємств та вищого навчального аграрного закладу району – Уманського національного університету садівництва.

Окрім цього, учасники та гості свята могли помилуватися двома арт-альбомами, що були підготовлені бібліотечними працівниками центральної районної бібліотеки та сільських бібліотек-філій. У книгах зібрані туристично привабливі краєзнавчі місця, культурна спадщина Уманщини у вигляді презентації кожного населеного пункту району. Також для усіх присутніх функціонувало бібліокафе, де можна було, так би мовити, скуштувати найгарячіші новинки літератури та випити напій, який припав до смаку.

Під час огляду виставок позитивний настрій дарували фольклорні колективи та творча молодь нашого краю.

Відзначення чергового Дня незалежності на такому рівні ще раз продемонструвало самобутність українського народу, його незламність та силу духу, багатство та щедрість української душі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь