Міжнародний день захисту дітей у районній бібліотеці

Дата: 04.06.2018 11:16
Кількість переглядів: 4090

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

Фото без опису

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року, і вже 1950 року був відзначений перший Міжнародний день захисту дітей. В Україні цей день відзначається із 1998 року. І з 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. Кожна дитина має повне право бути захищеною, має право на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб  розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Напередодні свята районна бібліотека для дітей гостинно приймала своїх маленьких відвідувачів. Цікавий та емоційний заряд енергії отримали наймолодші читачі – вихованці дитячого садочку «Ягідка» під час свята – розваги «Цей день на планеті хай щастям сія». Бібліотекарі підготувала цікаві розваги, провели вікторину «З якої це казки». А на завершення малюки переглянули книжкову виставку «Казковий корабель». Висновком свята стала впевненість: якщо всі діти візьмуться за руки, можна багато чого змінити в цьому житті і на всій нашій планеті.

Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хотілося створити особливу атмосферу для своїх маленьких користувачів.

Весело і радісно пройшов правовий квест «Лабіринтами щасливого дитинства» з вихованцями пришкільного табору «Лідер» Городецької ЗОШ. Під час подорожі учні зупинялись на станціях: «Історична», «Забутих речей», «Медична», «Діснейленд», «Загадкова» та «Казкова». Та яке ж свято обійдеться без ігор і розваг? Дітвора мала можливість взяти участь у грі - трішки побігати по бібліотеці, розгадуючи загадки та завдання, які підготували для них бібліотекарі; переглянути мультфільми та казки, в яких порушувались права дітей, а також порозважатись і отримати сувенірники на згадку про зустріч.

Приємно, що діти отримали море задоволення і незабутніх вражень. Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою. Таким і має бути свято.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь