У селі Ятранівка відзначили День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 14.05.2019 11:29
Кількість переглядів: 828

Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. Саме такими словами  8 травня у приміщенні Ятранівського будинку культури розпочалося святкування 74-ї річниці перемоги над нацизмом.

Фото без описуУ святковій залі зібралось чимало жителів та гостей села, ті для яких не щезає в пам'яті, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацистами.

Святковий настрій доповнювали музичні вітання аматорського колективу «Калинонька», учениці 4 класу Дарії Магрук, вихованців дитячого садочка «Росинка», вчителя музики Поплавської Анастасії Вікторівни, учнів школи Ятранівської філії Ладижинської ЗОШ I-III ст. та художнього керівника Калінської Оксани Юріївни. 

9 травня біля обеліска Слави  відбувся мітинг. Під час мітингу були зачитані імена всіх тих земляків, хто не повернувся з жахливої війни. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання та покладанням вінків.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939-1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8-10 мільйонів осіб. Молоде покоління повинно пам’ятати якою важкою ціною дісталася перемога нашій державі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь