У Затишку, Свинарці, Острівці, Собківці та Шарині проведено загальні збори громадян

Дата: 28.03.2018 11:36
Кількість переглядів: 1086

Протягом 21-23 березня загальні збори громадян відбулися в Затишку, Свинарці, Острівці, Собківці та Шарині, на яких були обговорені актуальні питання розвитку населених пунктів.Участь у них брали голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради.

Фото без описуТак, протягом 2017 року в Затишку проведено ямковий ремонт доріг по вул. Молодіжна, Гагаріна, Соборності та Шкільна (104  тис. грн – кошти сільської ради та 20 тис. грн – ТОВ АФ «Ліга»), зроблено обмостку та сходи у фельдшерському  пункті, проведено ремонтні роботи в приміщеннях дошкільного навчального закладу, здійснено благоустрій сільського кладовища (розчищено чагарники, вирізано поросль).

Допомогу в розвитку села надали орендарі та підприємці – АФ «Ліга» (34425  грн), ФГ «Дубок» (7260  грн), ФГ «Хорста» (9750  грн), ПП Чередник (300 грн), ПП Корецький (11355 грн), ПП Горобець (1500 грн) та одноосібники (3750 грн).

Важливим питанням села на 2018 рік є вирішення питання щодо забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів медичними працівниками, прогортання дороги взимку та проведення капітального ремонту дороги  Затишок – Колодисте.

У Свинарці у 2017 році проведено ремонт дороги по вул. Набережна  на суму майже 200 тис. грн та по пров. Березовий  на суму біля 100 тис. грн; здійснювався ремонт приміщення сільського клубу на суму 58840 грн, закуплено нові вхідні двері в адмінприміщення на суму 12153  грн.

Пріоритетним завданням на 2018 рік є капітальний ремонт даху адмінприміщення, під яким – сільська рада, фельдшерський пункт та бібліотека.

В Острівці у 2017 році впорядковано чотири автобусні зупинки та дві з них по вул. Центральній художньо оформлено, проведено ремонт адміністративного приміщення сільської ради (замінено вікна, двері та встановлено огорожу), проведено ремонт дороги по вулиці Садова (білощебеневе покриття), здійснено ремонт вуличного освітлення та заміну ламп.

Також сільська рада надала ряд субвенцій на освіту, медицину, та соціальний захист району. Зокрема, 30 тис. грн на придбання шкільного автобуса та 40 тис. грн для ремонту маніпуляційного кабінету Острівецького фельдшерського пункту.

У селі проводиться будівництво церкви Свято-Михайлівської парафії Уманської єпархії УПЦ (спонсорські кошти – Черкаська фірма Індана, яка займається ритуальними послугами). Вартість будівництва складає близько 2,5 млн грн.

У планах села Острівець на 2018 рік – здійснити ямковий ремонт вулиць Миру та Центральна, встановити відеоспостереження на території села, виготовити генеральний план населеного пункту, встановити водостічну систему в ДНЗ «Калинонька», паркан біля будинку культури та в’їзний знак.

Серед досягнень Собківки у 2017 році – виготовлення проекту землеустрою с. Собківка на суму 54 тис. грн.  Таким чином  територія села збільшилась на 42 га. Селу Собківка уже присвоєно кадастровий номер і його вміщено в кадастрову карту України.

Окрім цього проведено капітальний ремонт доріг на вулицях Садова, Щастя, Шевченка, Черняховського,  провулку  Миру  та поточний ремонт вулиць Мічуріна та Польова на загальну суму 3,6 млн грн, виконано поточний ремонт ритуального майданчика на суму 144 тис. грн, підключено інтернет  до с. Собківка, Собківського НВК, Лісництва та сільської ради (підключення оплатили  орендарі: Степ – 2000 та  ДП «Умань-Агро»); закуплено 18 контейнерів для сміття на суму 127 867 тис. грн. Також сільська рада надала ряд субвенцій на освіту, медицину, та соціальний захист району.

Постійну допомогу в розвитку села надають орендарі – ДП «Умань-Агро», ТОВ «Степ-2000», ПП «Остапчук», ФГ «Династія С.М.»,  Собківське лісництво.

Серед планів сільської ради на 2018 рік – здійснення капітального та ямкового ремонту доріг, коригування генерального плану(введення в межі) та нормативно-грошова оцінка земель, розробка проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки під сільське кладовище, встановлення вуличного відеоспостереження, ремонт обрядового залу будинку культури, придбання будинкових номерів та  зміна назв вулиць, встановлення дорожніх знаків  по селу.

Згідно Програми економічного і соціального розвитку села на 2017 рік у Шарині за кошти сільського бюджету проведено капітальний та поточний ремонти дороги по вул. Вишнева (1 млн 863 тис. грн), поточні ремонти Обеліску Слави,прилеглої території та паркану (65771 грн),пам’ятного Знаку жертвам Голодомору (15 тис. грн), сільського клубу (180 тис. грн). Окрім того, сільською радою було надано 100 тис. грн для придбання шкільного автобуса.

У планах сільської ради на 2018 рік – капітальний та поточний ремонти дороги по вул. Зарічна; поточний ремонт доріг по вулицях Центральна та Лебедина; закінчення встановлення паркану біля старого кладовища; будівництво пандуса та вимощення біля приміщення сільського будинку культури, будівництво Алеї пам’яті захисників свободи, незалежності, суверенітету України та закінчення робіт по виготовленню генерального плану села.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь