На Уманщині відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2017 09:11
Кількість переглядів: 943

Фото без опису21 листопада на території села Дубова відбувся загальнорайонний мітинг-реквієм, присвячений четвертій річниці відзначення Дня Гідності та Свободи. Метою запровадження пам’ятної дати є віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

У даному заході взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та районної ради, голови сільських рад району, представники громадськості та учнівська молодь.

Під час мітингу хвилиною мовчання було вшановано пам'ять героїв Уманщини, чиє життя забрали трагічні події на Майдані та у ході проведення антитерористичної операції і покладено лампадки, вінки та квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

До всіх учасників мітингу звернулися голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець.

Зокрема, Євгеній Михайлович зазначив: – «Події, що відбувалися з нашим суспільством у 2013/14 роках, мають доленосне значення для України й українців. Адже в цей період українці показали свою гідність, своє прагнення до свободи.

За право нашого народу долучитися до демократичної сім’ї європейських держав, за свободу вибору, свободу слова та свободу духу багато істинних патріотів віддали найдорожче – власні життя.

Тож у День Гідності та Свободи ми вшановуємо патріотів, які боронили наш спокій та свободу – Героїв Небесної Сотні, кожного, хто залишив свої справи та вийшов на Майдан; тих, хто зараз береже мир та спокій в зоні АТО, а також тих, хто допомагає нашим воїнам.

Гідний поваги народ має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу та Незалежність нашої держави.

Сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної України, повинні об’єднати свої зусилля на благо країни та побудови європейської незалежної та заможної держави.

Ми, українці, маємо розуміти, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Слава Україні!»

 Молебень за  Україну провів настоятель Дубівської  церкви отець Роман.

Даний захід є приводом вшанувати героїчний подвиг воїнів, які віддали найцінніше – своє життя заради побудови нової європейської держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь