Президент наголошує на важливості якнайшвидшого розгляду конституційних змін щодо закріплення євроатлантичного курсу України

Дата: 24.09.2018 11:52
Кількість переглядів: 863

Президент Петро Порошенко наголошує, що доля законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо закріплення європейського та євроатлантичного напрямку розвиту нашої держави нині в руках суддів Конституційного суду.

Фото без опису Глава держави висловив думку, що вже найближчим часом Верховна Рада України зможе приступити до розгляду цього законопроекту у першому читанні та ухвалити його в цілому.

«Думаю, що зараз, коли доля законопроекту у ваших руках, ми також зможемо зробити все можливе, щоб найближчим часом ми мали можливість розглянути у першому читанні у Верховній Раді конституційні зміни і на наступній сесії прийняти його в цілому», - сказав Петро Порошенко під час спеціального пленарного засідання Конституційного суду України, під час якого склали присягу новообрані судді КСУ.

За його словами, засідання Верховної Ради, яке відбулося у минулий четвер, дуже приємно всіх вразило. «І це не тільки звернення Президента до Парламенту, і я дякую за конструктивну атмосферу і слова підтримки, які я почув у вищому законодавчому органі нашої держави»,  - зауважив Глава держави.

«Це було надзвичайно важливо, що переконливою, більш ніж конституційною більшістю у 321 голос, коли і народні депутати від коаліції, і абсолютна більшість народних депутатів від опозиції, підтримали включення до порядку денного і направлення до Конституційного суду історичних змін до Конституції, які передбачають абсолютно чіткі завдання для Президента, Парламенту та Уряду щодо роботи з інтеграції України. Маючи на меті повномасштабне членство в Європейському Союзі і в організації Північноатлантичного договору», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив: «Хочу окремо наголосити, що це повністю відповідає національним інтересам України і співпадає з волею більшості українського народу».

Він також нагадав, що Парламент оновив склад Центральної виборчої комісії, яка має запрацювати найближчим часом.

За інформацією інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь