Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 27.03.2018 12:01
Кількість переглядів: 886

  • про альтернативну енергетику

Одним із наших пріоритетів, відображених у Стратегії-2020, є розвиток альтернативної енергетики. На Черкащині маємо дефіцит електричної енергії. Так, торік у регіоні вироблено 1,77 млрд кіловат-годин, а спожито 3,185 млрд кіловат-годин. Тому будівництво сонячної електростанції для нас є дуже актуальним.

Фото без описуЯкраз на минулому тижні мав зустріч із віце-президентом із розвитку проектів компанії Scatec Solar ASA Енн-Марі Ліллєйорд і її партнерами. Вони вже найближчим часом розпочнуть будівництво сонячної електростанції в Кам’янці, потужністю 25 МВт. Зі свого боку Черкаська ОДА надає всебічну підтримку цьому інвестиційному проекту. Примітно, що він буде реалізовано саме на території об’єднаної громади – маємо конкуренцію громад у дії.

 Scatec Solar – це норвезька компанія. Вона виробляє сонячну енергію по всьому світу. Особливо приємно було чути від топ-менеджменту компанії, що свою роботу в Україні вони розпочинають саме з Черкащини через привабливий інвестиційний клімат. Значить, ми з командою рухаємось у правильному напрямку.

  • про інноваційний центр

На тижні разом із представники депкорпусу обласної ради переймали досвід створення інноваційного парку в UNIT.City, що в Києві. Цей проект ініціював український підприємець, засновник фонду K.Fund Василь Хмельницький. Інноваційний парк UNIT.City надає сучасну інфраструктуру для бізнесу у сфері високих технологій. Це – місто в місті, комплексне середовище для інноваційного розвитку. Там є бізнес-кампус, техно-лабораторії, акселератори, освітні центри, коворкінги тощо.

Із командою Василя Хмельницького ми плідно співпрацюємо не перший рік. Уже маємо кілька спільно реалізованих проектів. Зокрема, Агенцію регіонального розвитку – проектний офіс для залучення інвестицій, а також Школу малого та середнього підприємництва – про неї детальніше розповім далі. Вважаю, що завдання влади – створення умов для розвитку підприємництва.

Під час ознайомлення із UNIT.City виникла ідея створити в Черкасах інноваційний простір для підприємництва. Василь Хмельницький із командою готові нам у цьому допомогти, маючи колосальний досвід. Тепер ми напрацюємо дорожню карту, починаючи із пропозицій можливого розташування тощо. Наша мета – створити таке середовище, де черкащани могли б отримувати якісну бізнес-освіту й робити перші кроки в підприємництві, що стало б своєрідною відправною точкою змін у місті й області.

  • про школу для підприємців

Цього понеділка в Черкасах стартували перша Школа малого та середнього підприємництва. Це – спільний проект Черкаської ОДА, Агенції регіонального розвитку та Фонду Василя Хмельницького K.Fund.

До першої Школи МСП зараховано 32 слухачі. Вони пройшли жорсткий відбір. Програма навчання передбачає 9-денний інтенсивний курс із основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності. Опісля впродовж 3 тижнів слухачі працюватимуть над бізнес-планами, отримуючи консультативну підтримку викладачів Школи. Потому захист проектів.

Упродовж кількох років ми хочемо кардинально змінити підприємницьке середовище – створити комфортну «екосистему», в якій будуть започатковуватися нові бізнеси та суттєво зростати вже існуючі. Для цього потрібні якісна бізнес-освіта й інфраструктура для підтримки підприємництва. Школа МСП якраз вирішує першу проблему. На обласному рівні ми робимо це перші в державі. Зі слухачами працюватиме команда професійних викладачів. Приємно, що вже в перші дні ми отримали десятки заявок від охочих навчатися у Школі. Загалом ми розраховуємо, що таких шкіл буде кілька щороку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь