У бібліотечних закладах району вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 19.02.2019 10:06
Кількість переглядів: 628

15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день, коли в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього Радянського Союзу десятирічна кривавиця – трагічна війна в Афганістані.

Потрапивши на палаючу Афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. Вірність бойовій дружбі, безстрашність у бою, готовність до самопожертви, винахідливість у скрутній обстановці – ці риси воїнської майстерності та доблесті були постійними супутниками цих, по суті, хлопчаків, одягнутих у військову форму.

 

Фото без опису

 

До вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав долучилися працівники центральної районної бібліотеки, взявши участь в районних заходах по вшануванню пам’яті полеглих та живих воїнів-інтернаціоналістів. Також у ці дні в центральній районній бібліотеці та сільських бібліотеках-філіях проведені інформаційні години «Не стихне біль Афганістану», «Українці – учасники операцій на територіях інших держав», вечори-зустрічі з воїнами-афганцями «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя», «Життя обпалене війною». У читальній залі центральної районної бібліотеки до цієї дати експонується книжкова виставка-спогад «Афганістан: біль і безсмертя». До уваги відвідувачів представлені книги про війну в Афганістані, фотографії учасників бойових дій – наших земляків, статті з місцевих газет.

Війни завжди – страждання, сльози, втрата найдорогоціннішого в житті, біль… Таким болем для багатьох громадян колишнього Радянського Союзу став Афганістан. Залишається він болем і сьогодні…

За інформацією Уманської РЦБ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь