На Уманщині вшанували працівників сільського господарства

Дата: 16.11.2018 12:28
Кількість переглядів: 2469

Щороку у третю неділю листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства, що стає нагодою для вшанування їх важливої, стратегічної для України праці. З цієї нагоди 15 листопада в адмінприміщенні Уманської райдержадміністрації відбулися урочистості, які зібрали хліборобів, механізаторів, тваринників, фермерів, працівників і ветеранів сільського господарства Уманщини – справжніх господарів землі, які своєю невтомною працею забезпечують нам щедрий урожай.

Фото без описуРозділили з ними радість свята керівники району, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати районної та обласних рад, керівники установ та організацій району, ветерани агропромислового комплексу, очільники територіальних громад, представників громадськості.

Гостей заходу біля входу в приміщення зустрічав духовий оркестр Іванівського будинку культури, а в фойє – неймовірна виставка сільськогосподарської продукції: м'ясо кроликів від ТОВ «Агроплант», овочі від ПСП «Уманський тепличний комбінат», хлібобулочні вироби від приватного підприємця Дроня В. В., кондитерські вироби від приватного підприємця Заморської Т. С. А також – рукотворні вироби народних майстрів і талановитих дітей з районного центру дитячої та юнацької творчості, різноманітні художні композиції, фотозони тощо.

День працівників сільського господарства припадає на кінець осені, коли зібраний практично весь урожай і винуватці свята можуть не тільки відпочити, а й підвести підсумки роботи. Аграрний сектор економіки є базовим в Уманському районі – понад 80 % валової продукції виробляється сільськогосподарськими підприємствами. Завдяки впровадженню нових технологій виробництва, залученню  інвестицій, технічному переоснащенню стабільно працюють 57 агроформувань, які обробляють 58 тисяч гектарів орних земель та 81 фермерське господарство, які працюють на 11 тисячах гектарів ріллі. В них зайнято 3 тисячі працівників, середня заробітна плата яких 7 200 грн. А 16 тисяч гектарів обробляють понад 4 тисячі одноосібників.

З підсумків роботи аграріїв і розпочав свій виступ на урочистостях голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко«За рік, що минає, Уманщина, в черговий раз, підтвердила свою роль, як однієї з основних житниць на теренах області – ми в трійці по валовому збору зерна. Всіма категоріями господарств за оперативною інформацією зібрано зернових та зернобобових культур 360 тисяч тонн при середній урожайності 63,9 ц/га. З них 77 % або 276 тисяч тонн зернових культур вироблено сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами.

Лідерами урожайності зернових та зернобобових культур в районі є господарства: ДП «Умань-Агро», керівник Куліков Володимир Віталійович; ТОВ «Умань-Агро-тех», керівник Кочубей Іван Іванович; ТОВ «Новий Світ Агро», керівник Шилюк Віктор Павлович; ТОВ «Берестівець», керівник Чекаленко Василь Іванович; відділок ТОВ «Поділля Агропродукт» у с. Рижавка, керівник ДавидИба Олег Вікторович; фермерське господарство Агрофірма «Базис», керівник Осадчий Володимир Олексійович;  ТОВ «Дружба», керівник Пахолюк Борис Григорович; ТОВ «Прометей», керівник Мальченко Володимир Петрович; ТОВ «Уманьхімагро», керівник Коваль Олексій Іванович».

Відзначив Євгеній Данченко голову фермерського господарств «Хорста» Хорохонька Станіслава Васильовича, голову фермерського господарства «Імпульс» Пастушенка Олександра Васильовича, які відродили та розвивають овочівництво відкритого ґрунту, садівництво за інтенсивними технологіями. 

Очільник району зауважив: якщо у галузі рослинництва Уманський район завжди лідирує, то актуальним є питання розвитку тваринництва. Добре відомі в районі керівники, які докладають для цього багато зусиль: Осадчий Володимир Олексійович – ФГ «Агрофірма «Базис», Куліков Володимир Віталійович – ДП «Умань Агро», Войченко Сергій Михайлович – КСП «Родниківка».

Відзначив Євгеній Михайлович керівника ТОВ «Агроплант» Мордача Олександра Андрійовича, який поряд із розвитком рослинницької галузі взяв напрямок на розвиток кролівництва за європейськими стандартами, а також директора ТОВ «АПК Насташка» Марченка Віктора Павловича, який розвиває галузь свинарства. В його господарстві утримується більше 80 відсотків поголів’я свиней району.

Неможливо було не відзначити роль аграріїв у вирішенні соціально-економічних питань сільських територій. За словами голови РДА, на галузь культури в цьому році сільгоспвиробники спрямували біля 1 млн грн, освіти – 480 тис. грн, спорту – 3 млн грн, ремонт доріг – 1,1 млн грн тощо.

Особливо Євгеній Данченко наголосив на їхній заслузі в напрямку підтримки Уманської центральної районної лікарні, зокрема, в реалізації масштабного проекту з відкриття на її базі ангіографічного відділення.

«Нині на придбання ангіографа вдалося акумулювати необхідних 23 мільйона, з яких 11,5 – кошти з державного бюджету. При цьому, Уманський район перевиконав свою планову частку фінансування на 300 %, надавши понад 3,7 млн грн з місцевих бюджетів та зібравши 1,85 млн грн благодійних внесків сільськогосподарських підприємств, які склали 66 % благодійних внесків з усіх районів», - зазначив очільник району та нагадав, що ангіограф працюватиме для жителів Уманщини, Жашківщини, Маньківщини, Монастирищини, Христинівщини і Тальнівщини, допоможе рятувати людей при інфаркті міокарда та інсульті, попереджувати їх інвалідність».

Та, як годиться, Євгеній Данченко адресував аграрія багато щирих побажань: «Зі святом вас! Хай і надалі не переводиться селянський рід на українській землі, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість рідним, на благо розквіту Уманщини та піднесення добробуту всього українського народу».

Теплі слова подяки за благородну працю, добрі результати у жниво-збиральній кампанії, активну громадську позицію линули для винуватців свята і від голови Уманської районної ради Оксани Супрунець.

Привітали хліборобів зі сцени також начальник управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації Валентина Мовчанюк, голова районної профспілки працівників агропромислового комплексу Варвара Гаркава, керівництво Уманського університету садівництва та Уманського державного педагогічного університету.

З нагоди свята було визначено та нагороджено за різними номінаціями кращі підприємства та працівників сільського господарства району за підсумками трудового суперництва.

У номінації «Краще господарство за результатами ведення сільськогосподарського виробництва 2018 року» перемогу здобули:

- ДП «Умань-Агро», директор Куліков Володимир Віталійович;

- ТОВ «Умань-Агро-Тех», директор Кочубей Іван Іванович;

- ТОВ «Новий Світ-Агро», директор Шилюк Віктор Павлович.

Краще господарство за впровадженням інноваційних проектів у сільське виробництво  2018 року – ТОВ «Агроплант», директор Мордач Олександр Андрійович.

За вагомий внесок  у  сільськогосподарське  виробництво та підтримку реалізації  соціальних проектів в Уманському районі нагороджені:

- Гордій Микола Васильович – директор «Уманського  тепличного  комбінату», заслужений працівник сільського господарства України;

- Мальченко Володимир Петрович – директор ТОВ «Прометей», заслужений працівник  сільського господарства України;

- Чекаленко Василь Іванович – директор ТОВ «Берестівець», заслужений працівник сільського господарства України;

- Осадчий Володимир Олексійович – голова ФГ «Агрофірма «Базис»;

- Пахолюк Борис Григорович – директор СТОВ «Дружба»;

- Войченко Сергій Михайлович – голова правління колективного сільськогосподарського підприємства «Родниківка».

Почесні відзнаки за сумлінну працю, звісно, приємно отримувати і керівникам великих агроформувань, і простим працівникам полів та ферм. Тож Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради були нагороджені:

- Розум Євдокія Іванівна – фельдшер Уманської районної державної лікарні ветеринарної медицини;

- Кочубій Наталія Іванівна – головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області;

- Стовпова Наталія Володимирівна –  керуюча відділенням № 4 ПОСП «Уманський тепличний комбінат»;

- Гонтар Мирослав Володимирович – агроном ТОВ «Агроплант»;

- Нагорний Василь Сергійович – головний агроном КСП «Родниківка»;

- Похилько Ніна Григорівна – керуюча фермою ДП «Умань-Агро»;

- Музика Валерій Михайлович – начальник механізованого загону ДП «Умань-Агро»;

- Подолян Антон Анатолійович – головний інженер ПП «Дмитрушки»;

- Натітник Олена Петрівна – інспектор з кадрів     ТОВ «Аграрій СВПП»;

- Даровський Віктор Вікторович – тракторист-машиніст ПрАТ «Укерзерноімпекс»;

- Борейчук Андрій Анатолійович тракторист-машиніст ФГ «Агрофірма «БАЗИС»;

- Мойсей Петро Іванович – тракторист-машиніст СТОВ «Дружба»;

- Бродський Дмитро Сергійович – тракторист-машиніст ТОВ «Поділля Агропродукт»;

- Михайловський Ігор Миколайович – тракторист-машиніст ТОВ «Поділля Агропродукт»;

- Семчук Іван Вікторович – тракторист-машиніст ТОВ «Поділля Агропродукт»;

- Попов Віталій Петрович – тракторист-машиніст ТОВ «Поділля Агропродукт»;

- Манолов Іван Дмитрович – тракторист-машиніст ТОВ «Дубова»;

- Шкабара Петро Володимирович – тракторист-машиніст ДП «Агрофірма «Байс-Агро» ТОВ «Агро посівна компанія»;

- Іванчук Володимир Петрович – тракторист-машиніст ПП «Дмитрушки»;

- Бурлака Володимир Миколайович – тракторист-машиніст ТОВ «Новий Світ-Агро»;

- Войтович Микола Петрович – комбайнер ДП «Агрофірма «Байс-Агро»  ТОВ «Агро посівна компанія»;

- Панасюк Михайло Павлович – комбайнер ТОВ «Берестівець»;

- Ромасевич Михайло Володимирович – комбайнер ПП «Дмитрушки»;

- Поштарук Григорій Володимирович – комбайнер ПП «Орієнтир-Арго-Б»;

- Громадський Віталій Миколайович – комбайнер ТОВ «Прометей»;

- Семчук Олег Васильович – комбайнер ТОВ «Прометей»;

- Наконечнюк Микола Васильович – водій автотранспортних засобів ПрАТ «Укрзерноімпекс»;

- Мельник Олександр Іванович – водій автотранспортних засобів ТОВ «Уманьхімагро»;

- Голобородько Володимир Миколайович – водій автотранспортних засобів СТОВ «Дружба»;

- Проненко Василь Іванович – водій автотранспортних засобів ПП «Орієнтир-Арго-Б»;

- Іванюк Микола Миколайович – водій автотранспортних засобів ТОВ «Аграрій СВПП»;

- Безкоровайний Юрій Савович – водій автотранспортних засобів ТОВ «Берестівець»;

- Рябоконь Віктор Миколайович – водій автотранспортних засобів ДП «Агрофірма «Байс-Агро» ТОВ «Агропосівна компанія»;

- Брижатюк Анатолій Дмитрович – водій автотранспортних засобів СТОВ «Степ – 2000»;

- Мацібора Анатолій Валентинович – водій автотранспортних засобів ТОВ «Прометей»;

- Степаненко Олександр Анатолійович – механізатор ТОВ «Полянецьке»;

- Мельник Олександр Михайлович – механізатор ТОВ «Полянецьке»;

- Попенко Роман Федорович – механізатор ТОВ «Уманьхімагро»;

- Гарбузов Вячеслав Станіславович – механізатор КСП «Родниківка»;

- Кучер Олексій Миколайович – механізатор КСП «Родниківка»;

- Порощук Сергій Михайлович – механізатор ТОВ «Умань-Агро-Тех»;

- Ткачук Микола Олександрович – механізатор ТОВ «Умань-Агро-Тех»;

- Безкоровайна Галина Василівна – тваринник ФГ «Агрофірма «БАЗИС»;

- Жоноватюк Лариса Василівна – тваринник ТОВ «Новий світ-Агро»;

- Челак Віджан Павлович – механік току       СТОВ «Степ – 2000»;

- Слободяник Алла Іванівна – робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва ТОВ «Агроплант»;

- Семенюк Костянтин Михайлович – робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва ПрАТ «Укрзерноімпекс».

За розвиток  фермерства, сільськогосподарського  виробництва Почесними грамотами Головного управління агропромислового  розвитку Черкаської обласної державної адміністрації нагороджені:

- Подлєсний Ігор Володимирович – голова фермерського господарства «Агролюкс» с. Посухівка;

- Пастушенко Олександр  Васильович – голова фермерського господарства "Імпульс" с. Томашівка;

- Карачун Софія Михайлівна – головний бухгалтер ТОВ «Аграрій СВПП» с. Краснопілка;

- Туркаленко Андрій Іванович – головний бухгалтер ТОВ «Берестівець» с. Берестівець.

Почесні грамоти районної ради профспілки працівників агропромислового комплексу отримали:

- Карачун Петро Володимирович – директор товариства «Аграрій СВПП»;

- Наконечна Галина Володимирівна – бухгалтер, голова первинної  профспілкової  організації  ФГ  Агрофірми «Базис»;

- Цяпута Наталія Олексіївна – викладач,  голова первинної  профспілкової організації Агротехнічного коледжу Уманського Національного університету  садівництва.

Усіх присутніх в залі символічно пригостили запашними короваями, випеченими із пшениці нового врожаю. Протягом усього заходу гарний настрій створювали учасники художньої самодіяльності та дитячі творчі колективи, які забезпечили насичену і яскраву концертну програму у кращих українських традиціях.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь