Обговорено важливі питання соціально-економічного розвитку сіл Сушківка і Заячківка

Дата: 23.05.2019 12:39
Кількість переглядів: 899

У селі Сушківка цими днями відбулася нарада за участі голови Уманської районної ради Оксани Супрунець, першого заступника голови Уманської районної державної адміністрації Сергія Жорницького, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, представників правоохоронних органів, депутатів районної та сільської ради, керівників закладів соціальної сфери, місцевих фермерів та товаровиробників, активу села. Мета зібрання – обговорити питання соціально-економічного розвитку сіл Сушківка і Заячківка.

Фото без опису

На початку зібрання голова районної ради Оксана Супрунець відзначила, що такі діалоги започатковуються для більш ефективного вирішення питань населених пунктів. «Бізнес, соціальна сфера, сільська рада мають працювати у взаємодії», – зазначила Оксана Анатоліївна.

Із виконаної з початку року роботи по соціально-економічному розвитку сіл – придбання та встановлення дитячого майданчика на суму 68983 грн (кошти державного бюджету (68300 грн) та власні кошти (683 грн); отримання послуги по експертизі проектно-кошторисної документації на будівництво артезіанської свердловини та напірного вуличного водогону в с. Заячківка на суму 10432 грн, підключення до мережі Інтернет дошкільного навчального закладу. Також на завершальному етапі – роботи щодо виготовлення генеральних планів сіл Сушківка та Заячківка, здійснюється будівництво ритуальної стели на кладовищі в с. Сушківка, виконується ряд інших робіт. Варто відмітити, що завдяки сприянню районної влади, починаючи з минулого року, в с. Сушківка вдалося покращити транспортне забезпечення, адже на прохання місцевих жителів було введено ще один додатковий маршрут «Умань-Коржова Слобода».

Окрім того, керівники закладів соціальної сфери населених пунктів ознайомили всіх присутніх зі станом справ в галузях освіти та медицини.

«Болючим» питанням, яке хвилювало жителів села Сушківка, стала проблема очистки місцевих ставків, адже минулого року цей населений пункт спіткало екологічне лихо внаслідок викидів відходів з очисних мереж КП «Уманьводоканал». За словами сушківчан, залишки неочищених стічних вод та неприємний запах від ставків їм і досі допікають.

Також місцеві жителі скаржаться на жахливий запах, який, на їхню думку, іде від ТОВ «Грінярд Мікокультура Центр» (в минулому –  ТОВ «Мікоген-Центр»), що займається виготовленням грибного міцелію. Громада обурена, що підприємство на скарги не реагує, бо начебто, згідно лабораторних досліджень, у них все в нормі.

Перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький запевнив, що найближчим часом буде скликана рада райдержадміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення, на якій розглянуть це питання, і, за результатами, напишуть листа з клопотанням повторної незалежної екологічної перевірки. Це є важливим у спростуванні чи підтвердженні результатів попередніх аналізів, які були надані підприємством раніше.

Також на засіданні у формі відкритого та конструктивного діалогу були обговорені й інші питання, що існують в населених пунктах, зокрема це ремонт доріг, забезпечення якісною питною водою, створення робочих місць, легалізація зайнятості населення, благоустрій сіл, фінансування закладів освіти, сплата податків за землю, стан орендних відносин, резерви наповнення бюджету, розвиток місцевого самоврядування.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь