Робота територіального центру соціального обслуговування у І кварталі 2018 року

Дата: 11.04.2018 12:41
Кількість переглядів: 1366

Протягом січня-березня  2018  року різних видів соціального обслуговування і соціальних послуг потребували  1399 осіб.

Обслуговано територіальним центром – 1399 осіб, що становить 100% від потребуючих, в  тому числі:

відділенням соціальної допомоги вдома - 925 осіб, стаціонарним відділенням -  20 осіб, відділенням організації надання адресної  натуральної та грошової допомоги - 70 осіб, відділенням денного перебування – 384 особи.

73 соціальних робітники  відділення   соціальної допомоги вдома надають соціальну послугу догляд вдома одиноким непрацездатним громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, які за висновками медичного закладу потребують соціального обслуговування та догляду в домашніх умовах.

Протягом  І кварталу 2018 року обслуговано 925 осіб, що становить 100 відсотків від потребуючих (одиноких - 516, одинокопроживаючих – 409 осіб).

Відділенням соціальної допомоги вдома надаються і платні соціальні послуги одинокопроживаючим підопічним, які мають дітей працездатного віку. Обслуговано за звітний період 389 одинокопроживаючих осіб даної категорії на загальну суму 24,7 тис. грн.

Мультидисциплінарною командою, до складу якої входять соціальний працівник, соціальний робітник, медичний працівник, психолог, надано послуг 11 одиноким громадянам похилого віку, які потребують постійного стороннього догляду.

У Рижавському стаціонарному відділенні територіального центру, розрахованому на 20 ліжкомісць, на даний час проживає 20 осіб у 6 кімнатах.

На харчування підопічних витрачено коштів по загальному, спеціальному фондах та надано благодійної допомоги на загальну суму 50,2 тис. грн (з них 29,4 тис. грн - благодійна допомога), на придбання медикаментів – 3,1 тис. грн.

Середня вартість меньовки на 01.04.2018 – 54,8 грн. Меню страв різноманітне. Добові натуральні норми харчування по основних продуктах виконуються  на 100%. Вартість утримання 1 підопічного на місяць   становить    5200 грн,   на добу –  173,3 грн.

Для покращення матеріально-побутових умов проживання підопічних стаціонарного відділення за рахунок коштів місцевого бюджету придбано  промислові товари на загальну суму -  8,0 тис. грн,  засоби особистої гігієни (памперси) – 16,5 тис. грн.

Всього протягом звітного періоду на потреби стаціонару витрачено коштів у сумі 280,7 тис.грн.

Підприємством ЗАТ Уманський «Агрошляхбуд» надана допомога продуктами харчування на суму 0,5 тис. грн та ПОСП «Уманський тепличний комбінат» на суму 2,5 тис. грн.

Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Давай допоможемо» передав на безоплатній основі товар на суму 7 тис.грн (посуд та кулер для води).

На обліку у відділенні організації надання адресної  натуральної та грошової допомоги територіального центру перебувають 70 малозабезпечених пенсіонерів, інвалідів всіх груп та категорій, багатодітних сімей, громадян, які опинились у складній життєвій ситуації.

Протягом звітного періоду проведено 4 засідання комісії по наданню грошової допомоги, на яких  розглянуто заяви та документи  громадян району, які опинились у складній життєвій ситуації та потребують грошової допомоги з районного бюджету.

За рахунок коштів районного бюджету надано одноразову грошову допомогу 70 особам  на суму  39,0  тис. грн.

Проведено 30  обстежень матеріально-побутових умов за зверненнями громадян та оформлено відповідні акти, які надіслано до Департаменту соціального захисту населення  для надання одноразової грошової допомоги заявникам з обласного бюджету.

На базі територіального центру працює відділення денного перебування, де клієнти відділення беруть участь в клубах за інтересами, клубах активного довголіття, також їм  допомагають в організації денної зайнятості та дозвілля.

Обслуговування громадян похилого віку та інвалідів, що частково втратили здатність до самообслуговування здійснюється організаторами культурно-дозвіллєвої діяльності відділення денного перебування територіального центру у селах Антонівка, Вільшана Слобідка, Родниківка, Громи, Краснопілка та селищі Бабанка. На обліку у відділенні перебуває 384 особи.

 

Директор територіального центру                 Н.Г. Кицик

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь