Райдержадміністрація працює над ефективним використанням земельних ресурсів

Дата: 10.01.2019 12:46
Кількість переглядів: 752

Фото без описуУманський район за напрямком спеціалізації є аграрним, адже із 140 тис. гектарів загальної площі району 81% або 115,2 тис. га це землі сільськогосподарського призначення. Плата за використання землі є одним із основних джерел по наповнюванню дохідної частини як районного бюджету так і сільських, селищного  бюджетів. Тому ефективне використання земельних ресурсів, їх облік є важливим питанням для районної державної адміністрації та сільських, селищної рад.

З метою здійснення організаційних заходів щодо дотримання земельного законодавства в районі при Уманській райдержадміністрації діє комісія райдержадміністрації по вибору, вилученню (викупу) і наданню земельних ділянок. Протягом 2018 року на засіданнях комісії розглянуто 26 питань пов’язаних із земельними відносинами, одними із ключових яких були врегулювання орендних відносин з використання не витребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв), проведення роботи із сільськими, селищною радами щодо обліку даних категорій земель, упорядкування та оформлення права власності на не витребуванні земельні частки (паї).

Крім того комісією розглядались питання щодо розгляду проектів землеустрою зі зміни цільового призначення землі, введення в межі села земельних площ з метою ефективного розпорядження земельними ресурсами, розглядались питання  щодо проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення та надавались відповідні рекомендації користувачам землі згідно земельного законодавства.

Робота комісії по вибору, вилученню (викупу) і наданню земельних ділянок протягом 2018 року була продуктивною, за результатами роботи якої райдержадміністрацією із суб’єктами господарювання було укладено нових та додаткових договорів оренди на використання не витребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) на загальну площу 259,6 ум. кад. га із орендною платою від 10% з поступовим збільшенням до 12% нормативно грошової оцінки землі облікованої відповідної адміністративно територіальної межі сільських, селищної рад, що в свою чергу, дало можливість залучити до місцевих бюджетів в межах 1 млн грн орендної плати за використання земельних паїв.

У 2019 році робота комісії і в подальшому буде спрямовуватись на забезпечення дотримання нормативно-правових актів земельного законодавства та залучення коштів від використання земельних ресурсів до місцевих бюджетів району.

Управління агропромислового розвитку Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь