Мокрокалигірська ОТГ: 4 роки успіху

Дата: 07.05.2019 12:46
Кількість переглядів: 667

Після об’єднання у Мокрокалигірській об’єднаній територіальній громаді працюють над покращенням добробуту сіл, які увійшли до ОТГ.

Так, нещодавно оновили дитячий садок, що стало неабиякою подією. Адже доти дитсадок у селі Суха Калигірка перебував у майже сторічній будівлі, а на кошти інфраструктурної субвенції під дитсадок було відремонтовано частину значно новішої будівлі, де діткам набагато комфортніше.

Сьогодні громада закінчує реконструювати новий об’єкт – спортивну залу у Мокрій Калигірці, де у жителів громади буде можливість як пограти у волейбол чи футбол, так і позайматися на десятку новесеньких тренажерів.

 

Фото без опису

тренажерна кімната оновленого спортзалу

 

Це вже не перший предмет для гордості керівництва громади її ефективним управлінням – компанію відновленому залу складає унікальний сучасний реабілітаційний центр для учасників АТО, відкритий також після створення ОТГ.

А днями, напередодні Великодня, в Мокрокалигірській ОТГ відбувся фестиваль народного мистецтва й писанки у старовинному парку. Свято зібрало 17 ОТГ області, які представили свій культурний, мистецький і туристичний потенціал.

 

Фото без опису

Мокрокалигірський садибний парк

 

Видовищну яскраву подію організували у Мокрокалигірському садибному парку, що є  пам’яткою садово-паркового мистецтва кінця 18 століття. Саме тут громади розмістили експозиції своїх писанок, картин, рушників та інших виробів народного мистецтва, пов’язаних із Великоднем. Крім виступів творчих колективів, цього дня громади змагалися і у футбольному матчі, що також став частиною свята.

 

Фото без опису

парад учасників-громад

 

До Фестивалю писанки Мокрокалигірська громада створила вздовж центральної вулиці експозицію із великих писанок, вироблених
і розмальованих різними колективами ОТГ. Заклади, що працюють у громаді, представили на святі власні тематичні експозиції, демонстрували цікаві майстер-класи – розмальовування писанок, випікання млинців, створення вегетаріанських страв до Великодня.

 

Фото без опису

Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти

 

На фестивалі можна було ознайомитись із роботою Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти – однієї із візиток Мокрокалигірської громади. Створений з метою оптимізації мережі професійно-технічних закладів, він поєднує ПТЗ у Мокрій Калигірці, Шполі та Ватутіному – і готує фахівців сільгоспсцеціальностей, будівельної галузі та сфери харчування.
Цей заклад унікальний не лише новаційним форматом роботи – він активно розвивається і розвиває громаду. Приміщення з новесеньким ремонтом, сучасно обладнані класи та лабораторії – і навіть створений поряд із центром сад, що скоро стане окрасою громади. Саме із Багатопрофільним регіональним центром професійної освіти торік уклала угоду про співпрацю професійна італійська школа „Манфредіні“. Представник закладу Мірко Падован підписав із директором регіонального центру професійної освіти Станіславом Кошолапом угоду стосовно міжнародних обмінів для студентів і викладачів, які відбудуться уже найближчим часом.

 

З посиланням на сайт:

 http://ck-oda.gov.ua/festyval-pysanky-vidbuvsya-u-mokrokalyhirskij-oth/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь