Голова Уманської РДА Євгеній Данченко долучився до відкриття шляхопроводу на автодорозі М-12

Дата: 08.12.2018 13:38
Кількість переглядів: 1760

З 12-ї години 8 грудня шляхопровід на автодорозі Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка відкрито для проїду транспорту. Перед тим, як це зробити, його оглянув голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець. Траса – стратегічної ваги, отож до робочої зустрічі долучилися народний депутат України Антон Яценко, голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, депутати та актив Уманського району, а також делегація з Христинівщини.

Фото без опису

Начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко прозвітував: поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка проводився в Уманському та Христинівському районах на ділянках км 513+515 – км 578+928, км 513+515 – км 519+425, км 520+800 – 521+500, км 525+000 – км 531+100, км 540+000 – 543+396. Роботи проводило підрядне підприємство ТОВ «ШРБУ-48», загалом було задіяно 232 одиниці техніки та механізмів. Також у рамках відновлення М-12 було проведено реконструкцію шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього на км 535+690. Ці роботи виконувало підрядне підприємство ТОВ «МОСТ-ДЕВЕЛОПМЕНТ», задіявши 110 одиниць техніки та механізмів.

Інтенсивність руху автомобільного транспорту на дорозі Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка, яка є ділянкою транснаціонального транспортного коридору «GO Highway» (Балтійське море – Чорне море), що з’єднує Захід і Схід країни, з року в рік зростає, та на даний час становить майже 8,5 тис. автомобілів на добу. Тож поточний середній ремонт та реконструкція шляхопроводу проходили з врахуванням перспективи збільшення інтенсивності руху автотранспорту під параметри автомобільної дороги вищої категорії.

Протяжність автомобільної дороги М-12 у рамках транснаціонального транспортного коридору «GO Highway» у межах Черкаської області складає 37 км. За інформацією Служби автодоріг, цього року було відновлено та введено в експлуатацію 27,7 км цієї автодороги. Наступного року планується відновити ще 7 км та провести реконструкцію шляхопроводу на 520-му км.

Загальна сума коштів, яка була використана на покращення стану транспортного коридору «GO Highway» у межах Черкаської області, складає 595 млн грн. Виділенню цих коштів сприяв народний депутат України Антон Яценко.

Під час робочого візиту голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець зауважив, що ремонт доріг – це стратегічне, а тому – пріоритетне питання як в області, так і загалом в країні. Він подякував представникам підрядної організації, що виконувала роботи, висловивши сподівання на довготривалу службу відремонтованої дороги.

Багато уваги нині приділяється ремонту не лише державних автошляхів, а й доріг місцевого значення та комунальної власності. Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко розповів, що за останні роки в Уманському районі відновлено 518 км дорожнього покриття, що складає  63 % від потреби. На проведення поточних та капітальних ремонтів доріг комунальної власності використано з бюджетів сільських (селищної) рад кошти в сумі 72 млн 745,5 тис. грн. Зокрема, у 2018 році уже на проведення капітальних та поточних робіт на вулицях і дорогах населених пунктів використано майже 24 млн грн.

Згідно Стратегії розвитку Уманського району, наступні три роки робота з поліпшення дорожньої інфраструктури продовжиться, буде проведений капітальний і середній поточний ремонт як на головних транспортних артеріях, так і на дорогах комунальної власності.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь