У Старих Бабанах відсвяткували золотий ювілей Будинку культури

Дата: 14.11.2017 13:46
Кількість переглядів: 1202

Не часто бувають Дні народження, які святкують усім селом!

Цього свята чекали з нетерпінням та хвилюванням. До нього довго готувалися всі односельці. Адже рівно півстоліття тому, на початку листопада 1947 року, у прекрасному селі Старі Бабани, де проживають чудові, працьовиті й талановиті люди, відчинив свої двері Будинок культури.

За 50 років змінилося багато чого, але разом з тим, дещо залишилося незмінним – це любов до української пісні, народних традицій, звичаїв, любов до прекрасного.

На свято зібралося чимало гостей, і кожного радісно зустрічали організатори свята, даруючи ювілейну листівку, а далі – пісні, вітанння і музику…

Зі щирістю та теплотою говорила слова привітання голова сільської ради Валентина Мельниченко, яка добре пам’ятає минуле Будинку культури. Вона подякувала усім, хто робив і робить власний внесок у розвиток культури в селі та побажала усім успіхів, натхнення, молодості в душі та оптимізму.

Валентина Сергіївна нагородила подяками спеціалістів, які протягом півстоліття працювали на культурній ниві – директорів та художніх керівників сільського будинку культури, бібліотекарів, технічних працівників, спонсорів та людей, які допомагають в організації свят, творчі колективи та найактивніших учасників – аматорів сцени.  

Почесним гостем свята була – в.о. обов’язки завідувача сектору культури Уманської РДА Оксана Коханська, яка побажала всім присутнім жити з вогником в очах, зі світлою мрією у серці, дарувати людям щастя, мир та добрий настрій.

Цього вечора творчі колективи СБК демонстрували краще із репертуару. Глядачів чекала історична подорож сторінками творчого життя закладу: спогади про відкриття сільського будинку культури, про перші колективи аматорського мистецтва.

Хореографія змінювалася українською піснею у виконанні вокальних  ансамблів, дуетів, тріо та солістів, а надзвичайні мелодії – дитячими танцями.

Усіма цими колективами професійно і майстерно керують художній керівник Вікторія Маліновська та директор Анатолій Музика.

Отже, в цей святковий день своє мистецтво глядачам дарували:

  • вокальний колектив «Перформанс»;
  • хореографічні колективи «Smile» та «Едельвейс»;
  • тріо «Барви»;
  • чоловічий ансамбль «Старобабанівські музики»;
  • жіночий ансамбль «Любисток».

Разом із колективами закладу на сцену вийшли і давні друзі – народний ансамбль української пісні «Горицвіт» районного центру культури і дозвілля, керівник Володимир Павленко.

Бажаємо усім творчим колективам, артистам-аматорам щастя і благополуччя. Нехай натхнення і життєва енергія, успіх і удача завжди супроводжують кожного в здійсненні нових планів!

Уманський районний центр культури і дозвілля



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь