Військовий комісар проаналізував результати осіннього призову

Дата: 08.12.2017 14:01
Кількість переглядів: 1470

Закінчився осінній призов на строкову військову службу призовників Уманщини.  Яким він був розповів військовий комісар Уманського об’єднаного міського військового комісаріату полковник Борисюк Олександр Анатолійович.

- Призов був нелегкий, – зізнався військовий комісар, але Уманський військкомат в повному обсязі виконав планове завдання, поставлене перед районом та містом Черкаським обласним комісаріатом. Ми робимо усе можливе для того, щоб заохотити молодь служити в армії. Відповідно до Законодавства України кожному призовнику під час призову виплачується одноразова матеріальна допомога в розмірі мінімальної заробітної плати, а від органів районної державної адміністрації призовникам  Уманського району вручались цінні подарунки – наручні годинники. Звісно ж, є випадки, коли юнаки ігнорують свій обов’язок перед державою. В першу чергу відіграє велику роль простий людський страх. Батьки бояться, що дітей одразу відправлять до зони АТО. Ми ведемо роз’яснювальну роботу, і наголошуємо на тому, що хлопці служитимуть у навчальних центрах, з подальшим місцем проходження служби в центральних регіонах нашої країни. Завдання призову – формування військово-навченого ресурсу, підготовка молоді до захисту нашої держави Тому боятись нічого не потрібно, а дотримуватись Законів України – необхідно, так як за ухилення від виконання військового обов’язку порушники несуть адміністративну та навіть кримінальну відповідальність. Тим більш, що з 2018 року в Україні вводиться Єдиний державний електронний реєстр військовозобов’язаних і призовників, і ті призовники, які без поважних причин не з’явились до військкомату під час призову, будуть занесені в електронний реєстр як особи, що перебувають у розшуку з відповідними для них наслідками. Хочу звернутись до усіх призовників: не треба шукати шляхів для ухилення від служби, слід розуміти свою відповідальність перед державою, яка наразі – у великій небезпеці.

Фото без опису

 На жаль, під час осіннього призову були випадки застосування  до призовників адміністративних заходів впливу – стягнення штрафу, та відкрито два кримінальні провадження за ст. 335 ККУ «Ухилення від виконання військового обов’язку». Особливо великий відсоток осіб, що ухиляється від призову, серед населення міста. Тому планове завдання з призову в місті не виконано. Але не все так погано, як здається. Маємо в місті і добровольців – це Бак Богдан Васильович, Баришніков Максим Володимирович, Рожко Дмитро Олексійович, які самі особисто з’явились до військкомату та із задоволенням проходять військову службу в одній із частин міст Києва та Харкова.

Також  хочеться відмітити налагоджену співпрацю військкомату з головами сільських рад Уманського району та відповідальними особами за ведення військового обліку, які належним чином підійшли до виконання  своїх обов’язків та  надавали  допомогу в організації та забезпеченні призову. Можна відмітити с. Краснопілка, с. Городецьке,  с. Ст. Бабани, с. Іванівка,  с. Ладижинка, с. Текуча.

Окрема подяка за порозуміння та відповідальність батькам призовника Мицака Романа Івановича с. Черповоди. Це багатодітна сім’я,  в якій два сина вже побували в зоні проведення АТО, і батьки не побоялись, не стали переховувати Романа, та з почуттям гордості за своїх синів направили його для виконання  почесного обов’язку – служіння та захисту своєї Батьківщини. Таким батькам великий уклін та безмежна вдячність за виховання своїх дітей.

Незважаючи на те, що закінчився осінній призов на строкову військову службу, Уманський військкомат продовжує набір всіх бажаючих для проходження контрактної військової служби. На сьогодні військовослужбовці за контрактом – це основа Збройних Сил України. І ми запрошуємо всіх небайдужих до долі нашої держави звернутись до військкомату та пов’язати свою долю з військовою службою, з захистом Батьківщини. Наразі багато військових частин потребують доукомплектування різноманітними фахівцями. Серед них також маємо  частини, які дислокуються в Уманському та Черкаському гарнізонах. Станом на кінець 2017 року Уманським військкоматом уже направлено для проходження контрактної військової служби понад 50 громадян міста Умань та Уманського району. Для підтримки сімей даних військовослужбовців від органів Уманської районної державної адміністрації надається одноразова матеріальна допомога  в розмірі 10 тис. грн при підписанні контракту зі Збройними Силами України. Крім того всі військовослужбовці за контрактом користуються пільгами згідно Законодавства України та захищені державою.

Користуючись нагодою, в цей нелегкий для Батьківщини час, звертаюсь до всіх військовозобов’язаних та призовників з проханням усвідомлення відповідальності за долю держави, безпеку своїх рідних та близьких, недопущення порушень законодавства України та визначення свого місця в суспільстві.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь