Проведено семінар для директорів шкіл району

Дата: 13.11.2017 14:03
Кількість переглядів: 1966

3 листопада на базі Сушківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар для  директорів шкіл району на тему: «Роль керівника ЗНЗ у підвищенні професійної майстерності педагогів».

Керівники шкіл мали можливість переглянути презентацію-візитку навчального закладу, яку продемонстрували учні.

Для директорів шкіл організовано екскурсію по школі, під час якої вони змогли ознайомитися з історією школи, дізнатися про учнівське самоврядування, побачити куточки Бойової слави та воїнів-афганців. На першому поверсі гостям було продемонстровано народознавчий куточок.

Семінар відкрив начальник відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА Борис Бондар,  який ознайомив присутніх із метою та завданнями семінару, побажав творчої наснаги та плідної праці.

Господиня навчального закладу – директор школи Людмила Даценко охоче  поділилася досвідом роботи зі своїми колегами щодо діяльнісно-компетентного підходу в управлінні навчальним закладом. Під час виступу вона звернула увагу на тісну співпрацю батьків, вчителів та учнів.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Любов Крацик ознайомила присутніх із кількісним та якісним складом педагогічних працівників та розповіла про форми методичної роботи, які сприяють росту професійної майстерності вчителя.

Учителі школи: Семерчук Н.О., вчитель української мови та літератури, Макущак Л.О., вчитель зарубіжної літератури, Янчук В.А., вчитель фізики, Миколайчук К.С., керівник хореографічного гуртка, Лобод юк Б.Л., керівник вокального гуртка поділилися досвідом своєї роботи, продемонструвавши два заняття гурткової роботи та провівши два майстер-класи. Відвідані заходи були сучасні, насичені різними формами роботи.

Наступним етапом семінару був круглий стіл  на тему: «Управлінські рішення: прийняття, об’єктивність, реалізація, контроль, ефективність, стратегія», під час якого директори Косенівського НВК (Кузьменко Л.І.), Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Оверчук О.М.), Текучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Паламарчук О.І.) поділилися досвідом роботи щодо прийняття управлінських рішень з покращення вчителями підготовки учнів до ЗНО-2018.

Після виступів директорів завідувач РМК Ірина Світова здійснила ранжирування ідей та пропозицій, які було заслухано під час виступів директорів шкіл. Вона наголосила про надання якісних освітніх послуг учителями щодо підготовки до ЗНО з предметів та про співпрацю учителів, батьків та учнів.

Борис Бондар надав гласності  новому Закону України «Про освіту». Наголосив на тому, що новий Закон визначає правові засади організації та діяльності закладів освіти. Він відрізняється рядом нововведень: терміном освіти в 12 років, більшою автономією шкіл, збільшенням оплати вчителям, зміною правил атестації вчителів та правил підвищення їх кваліфікації, уточненнями повноважень директорів шкіл та регламентацією їх каденції та обрання, більш ширшим впровадженням державної мови навчання.

Працівники відділу освіти, молоді та спорту – Яніна Печенко, інспектор з кадрів та Олена Петрик, методист РМК провели навчання щодо змін в управлінській діяльності керівника з кадрової роботи.

У кінці підведено підсумки роботи семінару.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту

Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь