Очільник області озвучив завдання-2018

Дата: 02.04.2018 14:03
Кількість переглядів: 669

Пріоритети розвитку Черкащини у 2018 році назвав її очільник на засіданні колегії ОДА. Юрій Ткаченко наголосив, що вони обумовлені обласною Стратегією-2020.

За словами голови Черкаської ОДА, минулого року закладено фундамент для реформ у багатьох галузях – як на рівні держави, так і області.

– Наші пріоритети чіткі та послідовні, – зауважив Юрій Ткаченко. – По-перше, це залучення інвестицій і розвиток підприємництва, бо від цього залежить наша економіка загалом і виконання всіх соціальних програм. Ми плануємо провести мінімум дві школи малого та середнього підприємництва, запустити механізм фінансової підтримки суб’єктів бізнесу тощо. Кожен район повинен сформувати базу зі щонайменше 2-3 ділянками від 5 га промпризначення, які можна запропонувати інвестору. Найближчим часом запрацює єдиний обласний адмінпортал: бізнес і громадяни витрачатимуть мінімум часу на взаємодію з державними органами.

Водночас інноваційна освіта й інклюзія, сказав голова ОДА, є формулою галузі на 2018 рік. Ідеться про оснащення шкіл мультимедійними засобами, наборами для вивчення робототехніки тощо.

– Цього року ми розпочнемо впроваджувати інновації і в закладах професійно-технічної освіти, – розповів Юрій Ткаченко. – Щодо галузі охорони здоров’я, то нашими пріоритетами є будівництво обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, нових амбулаторії, закупівля необхідного обладнання для обласних закладів, «швидких» для районів тощо. Також ми продовжимо розпочаті проекти в агропромисловому комплексі. Серед іншого – створення сільськогосподарських кооперативів, зарибнення Дніпра. Одним із наших головних пріоритетів лишається ремонт доріг. Ефективність цього процесу залежить від професійного підходу, швидкості взаємодії та контролю за виконаними роботами. Найкращі контролери – люди, які користуватимуться цими дорогами.

Як зауважив очільник області, реформою номер один лишається децентралізація, що ініційована Президентом України Петром Порошенком і Урядом. Натепер на Черкащині створено 26 об’єднаних територіальних громад.

– Ми впроваджуємо цю реформу, дотримуючись її духу, тобто добровільності, – сказав Юрій Ткаченко. – Об’єднати – не питання, натомість куди важливіше розуміти, як діяти далі. Тому ми створили унікальний інструмент – Агенцію регіонального розвитку, що тісно співпрацює з регіональним центром розвитку місцевого самоврядування. Як результат, запущений процес ефективного планування розвитку територій, розроблення стратегій розвитку із залученням жителів громад. Бо нам потрібні конкурентоспроможні та фінансово самодостатні громади, де будуть центри з надання адмінпослуг, центри безпеки тощо, тобто вся належна інфраструктура.

Нагадаємо, торік обсяг капітальних інвестицій на Черкащині зріс на майже 19% – до 7,5 млрд грн.

 

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь