Про нарахування та виплату грошової компенсації на тверде паливо і скраплений газ пільговим категоріям населення в 2019 році

Дата: 03.07.2019 14:34
Кількість переглядів: 6817

Відповідно до Бюджетного кодексу України, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу надаються пільги ветеранам війни; жертвам нацистських переслідувань; ветеранам військової служби; ветеранам органів внутрішніх справ; ветеранам податкової міліції; ветеранам Державної кримінально-виконавчої служби; громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дружинам (чоловікам) померлих громадян, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою; громадянам відповідно Основ законодавства України про охорону здоров'я, ЗУ„Про культуру”, ЗУ „Про бібліотеки і бібліотечну справу”, ЗУ„Про освіту”; багатодітним сім'ям; дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім’ям, сім’ям опікунів (піклувальників), в яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей.

При визначенні норми забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом, згідно з якими населенню надаються житлові субсидії та пільги готівкою, застосовується ціна твердого палива – 2603,55 грн. за одну тонну та ціна скрапленого газу – 260,35 грн. за один балон на домогосподарство івиходячи з граничних показників вартості однієї тонни твердого палива, одного балону скрапленого газу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 № 356.

Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації продовжується нарахування та виплата готівки пільговим категоріям населення, які перебувають на обліку в управлінні і проживають в будинках із пічним видом опалення на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Пільги на придбання твердого палива, скрапленого газу надаються виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива та одного балону скрапленого газу на домогосподарство в рік.

Грошова компенсація на придбання твердого палива і скрапленого газу в нинішньому році складає:

  • інвалідам війни – 2863 грн. 90 коп.,
  • учасникам бойових дій – 2147 грн. 93 коп.,
  • учасникам війни і членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 1431 грн. 96 коп.,
  • чорнобильцям 1,2 категорії, вдовам ЧАЕС, ветеранам Міністерства оборони, ветеранам органів внутрішніх справ, які мають право лише на тверде паливо – 1301 грн. 78 коп.,
  • багатодітним сім’ям, прийомним сім’ям, опікунам (піклувальникам) – 1431 грн. 96 коп.,
  • пенсіонерамгалузеймедицини,освіти та культури -  відшкодовується вартість однієї тонни твердого палива на суму 2603 грн. 55 коп.

Порядок надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 77.

Зокрема, згідно з цим Порядком для призначення пільг із придбання твердого палива і скрапленого газу, особи звертаються до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації за місцем проживання з відповідною заявою.

Законом України від 28.12.2014 № 76 – VIII „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України”внесено зміни в частині надання пільг окремим категоріям громадян, які мають таке право відповідно до Законів України, по оплаті за житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку та придбання твердого та рідкого палива, а саме: пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Норми цього Закону в частині врахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї при наданні пільг набули чинності з 1 липня 2015 року.

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389.

З метою поліпшення соціальної захищеності учасників антитерористичної операції та їх сімей, забезпечення виконання чинного законодавства стосовно соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, в районі діє комплексна програма „Турбота” на 2014-2020 роки, на виконання якої з районного бюджету на 2019 рік виділено756,2 тис.грн. для надання пільг і компенсацій.

Пільги учасникам АТО (ООС) та їх сім’ям на придбання твердого палива, скрапленого газу надаються виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива та одного балону скрапленого газу на домогосподарство в рік.Грошова компенсація в нинішньому році зазначеній категорії складає –2863грн.90 коп., сім’ям загиблих, з числа АТО (ООС) – 1431 грн. 96 коп.

Учасники бойових дій із числа учасників АТО (ООС), які користуються пільгами згідно Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”  також мають право на додаткову пільгу за рахунок коштів місцевого бюджету в розмірі 715 грн. 98 коп.

Також звертаємо увагу на те, що відповідно постанови КМУ від 27.04.2016 № 319, у разі призначення субсидії, пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються.

 

Для оформлення відповідних пільг звертатися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації  (кабінет № 410,   телефон 3 45 42) за адресою м. Умань, вул. М. Залізняка, 2а.

 

За інформацією управління праці та

соціального захисту населення райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь