Вшановуючи пам’ять поета Василя Симоненка

Дата: 10.01.2019 14:34
Кількість переглядів: 1091

Україно! Ти - моя молитва,

Ти моя розпука вікова...

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права.

В.Симоненко

8 січня виповнилося б 84 роки від дня народження українському поету і журналісту, одному з найбільш яскравих представників покоління «шістдесятників» Василю Симоненку.

Фото без описуВ. Симоненко – поет, який усе життя йшов до Храму справжньої літератури, до себе, до України, до істини. Майже кожен його вірш – про Україну, про рідну матір, про безрадісне життя простого народу. Він неначе відчував у своїх жилах кров усіх попередніх поколінь, яким не дали права сказати правду. Тому слово його сконцентрувало в собі таку потужну енергію любові і ненависті.

Серед славної групи молодих українських поетів-«шістдесятників» поет   відзначався надзвичайною громадською мужністю, безкомпромісністю й патріотизмом. Він тільки починав свою літературну творчість і не встиг повністю виявити свої великі поетичні здібності. Але й те, що він залишив нам, увійшло в золотий фонд нашої літератури, а ім'я Василя Симоненка стало символом нездоланного борця за волю України.

Вшановуючи  пам’ять нашого  земляка, великого українського поета, в бібліотеках району та районній бібліотеці пройшла поетична година «І голос твій нам душі окриля». Також до уваги читачів в читальному залі районної бібліотеки, представлена виставка творів Василя Симоненка «Золоте перо Василя Симоненка».  Всі бажаючі мали змогу перегорнути сторінки життя письменника, доторкнутися до його творчої спадщини, проникнутої гарячою любов’ю до Батьківщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь