Державні працівники отримали щеплення від дифтерії та правцю

Дата: 08.02.2018 14:35
Кількість переглядів: 1239

Фото без опису

Інфекційні захворювання  з давніх часів були  великим лихом для людства. Епідемії частіше забирали життя людей і у більших кількостях, аніж війни та стихійні лиха. Щеплення стали ефективним способом попередження і мінімізації поширення хвороб, від яких раніше страждало людство. Приміром, за допомогою вакцин перемогли натуральну віспу, в тисячі разів знизили захворюваність на кір, поліомієліт та черевний тиф. Тож не дивно, що сьогодні медики остерігаються масових відмов від щеплень, які можуть призвести до зворотного процесу.

Необхідність у проведенні вакцинації  на власному прикладі показали працівники районної державної адміністрації та районної ради, які 7 лютого отримали планову вакцинацію проти дифтерії і правцю, що потрібно робити кожні 10 років. Для проведення щеплення до Уманської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини також приїхали голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець.

Як зазначив головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Новаківський, дана вакцина отримана за рахунок коштів державного бюджету. На сьогодні у Центрі є достатня кількість доз вакцин для жителів Уманського району. Для її отримання людині необхідно звертатись в медичні заклади району за місцем проживання.

До речі, нещодавно і самі медичні працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги отримали аналогічні щеплення.

Медики повідомляють, що і досі залишається багато тих, хто зовсім відмовляється від щеплень. Причини різні – релігійні переконання, сумніви в якості вакцини, банальна людська  безвідповідальність. Але наслідки – для всіх однакові: людина стає беззахисною перед важкими смертельними хворобами, які вдалося викорінити якраз завдяки щепленням. Звісно, алергічна реакція організму на вакцину – не виключена, але вона надзвичайно рідкісна і не виправдовує ризик померти, скажімо, від кору, правця, поліомієліту чи дифтерії. 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь