100-РІЧЧЯ ЄДНОСТІ

Дата: 22.01.2019 14:39
Кількість переглядів: 945

      22 січня, Україна відзначала День соборності. Саме цього дня у 1919 році проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

     Зважаючи на те, що цього року події виповнюється 100 років, голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко 22 січня відвідав заходи всеукраїнського масштабу в місті Київ.

     В  Уманському районі також кожен населений пункт відзначив День Соборності України. А на базі Родниківської школи відбулися районні урочистості, організовані колективом навчального закладу та працівниками культури райдержадміністрації. 

     У заходах взяли участь перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький, голова районної ради Оксана Супрунець та сільський голова села Родниківка Руслан Яремчук, які привітали присутніх зі святом та закликали всіх єднатися заради майбутнього України.

Фото без опису

     Не могли не згадати на заході про важливість єдності країни в  нинішніх умовах боротьби за утвердження свободи та демократії. Адже підростаюче покоління усе бачить і розуміє, формує свою життєву позицію, болісно переживає війну. «Сьогодні в районі операції об’єднаних сил бійці так само, як і їхні прадіди 100 років тому, відстоюють незалежність і соборність України. Ми маємо не втрачати віри, що на тимчасово окупованих територіях обов’язково буде відновлено український суверенітет. Національна єдність – життєво необхідна цінність та обов’язкова передумова ефективного спротиву зовнішній агресії. Незалежність і соборність – запорука успішного розвитку української державності, вагомий чинник недопущення повторення злочинів тоталітарних режимів», - наголосив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький.

     І хоча тоді, у 1919 році, державі не вдалося зберегти незалежність та єдність, акт злуки став символом єднання наших земель і народу. Багату історію українців школярі демонстрували колоритним одягом, щемливими поетичними рядками та піснею на рідні мотиви. Стіну в цей час прикрашали малюнки, які діти підготували з нагоди відзначення Дня Соборності України.

     Потому перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, голова районної ради Оксана Супрунець та сільський голова села Родниківка Руслан Яремчук поклали квіти до погруддя поборника української державності, видатного поета Тараса Шевченка.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь