Сучасне обладнання найближчим часом буде в центральній районній лікарні

Дата: 26.09.2017 17:10
Кількість переглядів: 820

Фото без описуСеред пріоритетів роботи районної влади є охорона здоров'я населення і, зокрема, надання якісних медичних послуг в Центральній районній лікарні. Зрозуміло, для цього медичний заклад має бути забезпечений всім необхідним обладнанням, і що важливо – сучасним, передовим. І в переважній більшості районна лікарня здатна надати своїм пацієнтам весь спектр послуг. Проте, є і незакриті питання.

Так, враховуючи зростання показника захворюваності на передонкологічні захворювання, злоякісні новоутворення шлунково-кишкового тракту у жителів Уманщини, в лікарні є необхідність придбання відеоколоноскопу – приладу для сучасного методу дослідження товстого кишківника та прямої кишки. Тільки колоноскопія кишечника дозволяє без хірургічного втручання заглянути всередину і безпосередньо розглянути стан кишкової стінки.

Колоноскопія призначається лікарем та проводиться для виявлення та уточнення захворювань товстої кишки, а саме: при скаргах пацієнтів на розлади у діяльності кишечника (проноси або довготривалі запори), виділення крові при дефекації, кровотечах та інші. Під час проведення колоноскопії виявляються поліпи, наявність яких протікає безсимптомно. Незамінний метод обстеження для діагностики онкологічних новоутворень, особливо на ранніх стадіях. Значну роль відіграє колоноскопія для профілактики онкозахворювань, коли обстежуються пацієнти віком після 40 років або близькі родичі, у родині яких було виявлено пухлину чи поліпи товстої кишки.

Обов'язково потрібно зробити колоноскопію за наявності у пацієнта сімейного анамнезу раку товстої кишки. Взагалі показанням до проведення колоноскопії кишечника є підозра на будь-яке з можливих захворювань товстої кишки.

Гостро відчуває Уманська центральна районна лікарня і потребу в запровадженні на своїй базі методів обстеження, які використовуються для діагностики захворювань периферичної нервової системи, а також для оцінки функціонального стану системи нейром'язової передачі – нейроміографії. Дана методика проводиться за допомогою спеціального приладу – нейроміографа. Принцип його дії заснований на реєстрації електричних імпульсів, що виникають в нервових волокнах і м'язах при їх роботі.

Нейроміографія дозволяє виміряти швидкість проходження імпульсу по нервових волокнах, виявити локалізацію ушкодження периферичних нервів, оцінити здатність м’язів до скорочення у відповідь на подразнення електричним імпульсом.

Кількість пацієнтів, які потребують такого обстеження та знаходяться на диспансерному обліку у спеціалістів лікарні, постійно зростає, і на даний час їх на обліку перебуває 1200 осіб.

Для проведення нейроміографії та колоноскопії пацієнти Уманської центральної районної лікарні на даний час направляються в медичні заклади м. Черкаси та заклади вищого (третинного) рівня. Проте, більшість пацієнтів, враховуючи фінансові труднощі, не завжди мають можливість поїхати хоча б в обласний центр.

Тому адміністрація Уманської центральної районної лікарні звернулася до голови Уманської райдержадміністрації Євгенія Данченка з проханням виділити коштів на придбання відеоколоноскопу та нейроміографа. Після чого дане питання було обговорено на засіданнях бюджетної комісії та Президії районної ради. Врезультаті було досягнуто погодження щодо фінансування придбання необхідного обладнання, що і було здійснено на сесії районної ради 26 вересня. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь