Уманська районна ланка цивільного захисту до надзвичайних ситуацій готова

Дата: 14.08.2017 14:46
Кількість переглядів: 1233

Фото без описуНадзвичайні ситуації техногенного, природного, соціального чи воєнного характеру можуть виникнути в будь-який час, неочікувано, спонтанно. У такі критичні моменти відповідні служби повинні вчасно зреагувати і допомогти потерпілим, адже часто стоїть питання збереження не лише матеріальних цінностей, а й людських життів. Тому питанню цивільного захисту населення приділяється значна увага на державному рівні.

Так, з цією метою Кабінет Міністрів України видав розпорядження від 11.01.2017 № 9-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік», в рамках якого Державною службою надзвичайних ситуацій на території Черкаської області проводиться комплексна перевірка з питань державного нагляду (контролю) щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки.

11 серпня така комплексна перевірка відбулася на Уманщині.

Як зазначила керівник апарату Уманської райдержадміністрації Наталія Сиротюк на ввідній нараді в Будинку рад, Уманський район за своєю площею є одним із найбільших районів у Черкаській області, територію якого перетинають два автошляхи міжнародного значення. На території району розміщуються об’єкти військової частини А – 1588 та 29 потенційно небезпечних об’єктів. Окрім того, поряд з територією району розміщений склад рідкого аміаку ТОВ «ІНФОАЗОТ». Таким чином питання цивільного захисту населення і території, зниження техногенних ризиків є одними із основних заходів, на які спрямовуються зусилля органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників установ, підприємств та організацій.

Власне, тому й не дивно, що в результаті перевірки заступник голови комісії з питань перевірки, заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби надзвичайних ситуацій України Павло Афанасьєв та інші члени комісії підкреслили, що Уманська районна ланка територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області працює на належному рівні. А також високо відзначили професіоналізм начальника відділу цивільного захисту населення Уманської райдержадміністрації Віри Сакал.

Голова районної ради Оксана Супрунець, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк подякували перевіряючим за методичну допомогу та зобов’язалися усунути в найкоротший термін виявлені незначні проблеми. Також було зазначено, що практичне реальне відпрацювання єдиної ланки цивільного захисту населення Уманського району відбулося при ліквідації наслідків стихійного лиха 1 липня 2017 року – тоді вдалося оперативно і злагоджено виконати усі необхідні дії для відновлення нормальної життєдіяльності населених пунктів.

Користуючись нагодою, Наталія Миколаївна та Оксана Анатоліївна відзначили грамотами за сумлінне виконання службових обов’язків під час ліквідації наслідків негоди працівників 14 Державної пожежно-рятувальної частини управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Черкаської області, а саме:

- Гнатюка Романа Володимировича – начальника караулу 14 ДПРЧ, капітана служби цивільного захисту;

- Марієнка Миколу Васильовича – пожежного-рятувальника 14 ДПР, старшого прапорщика служби цивільного захисту;

- Самойленка Андрія Петровича – пожежного-рятувальника 14 ДПР, прапорщика служби цивільного захисту;

- Ротаєнка Романа Андрійовича – пожежного-рятувальника 14 ДПР, старшого сержанта служби цивільного захисту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь