Голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко взяв участь у роботі пленарного засідання районної ради

Дата: 26.09.2017 17:14
Кількість переглядів: 835

Фото без описуСьогодні, 26 вересня, відбулось засідання чергової двадцять другої сесії районної ради. Участь у роботі пленарного засідання також взяли голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, депутат обласної ради Валентин Судакевич, голови місцевих громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних закладів охорони здоров’я, представники контролюючих та правоохоронних органів, селищний та сільські голови, засоби масової інформації.

До розгляду депутатам було запропоновано 29 питань. Серед них – про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року та про внесення змін до бюджету; про підсумки проведення оздоровлення дітей, учнівської молоді влітку 2017 року; про хід виконання районної комплексної програми підтримки молоді, сімей та дітей на 2013-2018 роки; про хід виконання цільової Програми профілактики злочинності на території Уманського району на 2016-2020 роки; про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2017 рік; про внесення змін до Районної програми фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки; про внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; про внесення змін до Цільової програми підтримки військовослужбовців, які уклали контракт у 2017 році, про внесення змін до районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки, а також ряд питань щодо продовження термінів дії договорів оренди приміщень, затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок. З усіх питань порядку роботи сесії були прийняті відповідні рішення щодо їх виконання.

Зокрема, за рахунок перевиконання доходної частини районного бюджету на виконання районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки за клопотанням управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації були передбачені кошти в сумі 129,2 тис. грн, та на виконання Цільової програми підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які уклали контракт у 2017 році та членів їх сімей – 100 тис. грн на виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 10 тис. грн військовослужбовцям (членам їх сімей), які уклали контракт з 01.01.2017 року про проходження військової служби і на час укладання контракту зареєстровані в Уманському районі, відповідно до поданих списків Уманським об’єднаним міським військовим комісаріатом.

За пропозицією депутатів були надані субвенції з районного бюджету сільським бюджетам, а саме Громівській сільській раді – 50 тис. грн на поточний ремонт доріг комунальної власності в с. Громи, Ятранівській – 50 тис. грн на поточний ремонт будинку культури, Краснопільській – 350 тис. грн на будівництво мережі водопостачання, Аполянській – 445 тис. грн на капітальний ремонт даху сільського клубу, Дубівській – 150 тис. грн на проведення капітального ремонту будинку культури та Бабанській селищній раді – 100 тис. грн на капітальний ремонт будинку культури. Окрім того, депутатами було запропоновано виділити кошти Уманській ЦРЛ для закупівлі медичного обладнання, а саме відеоендоскопічної стійки та нейроміографа, у сумі 1,4 млн грн.

З районного бюджету обласному бюджету була надана субвенція в розмірі 1 млн грн на виконання районної програми «Фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки». Субвенція обласному бюджету на придбання ангіографа становила 698 тис. грн.

Після розгляду всіх питань взяв слово очільник обласної ради Олександр Вельбівець, який, зокрема, акцентував увагу на важливості забезпечення жителів Уманщини, як і всієї Черкащини, якісною питною водою. Це питання має стати пріоритетним у роботі влади найближчим часом.

У свою чергу, голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко зазначив, що наразі є необхідність повернутися до розгляду вже затвердженої районною радою Стратегії розвитку Уманського району з метою її удосконалення. Економічне та соціальне становище району має розвиватися прогресивно і дієво.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь