Тарас Висоцький: «Лише повністю укомплектовані, готові до роботи амбулаторії вводитимемо в експлуатацію»

Дата: 25.06.2019 14:58
Кількість переглядів: 536

Відповідально поставитись до переговорного процесу з компаніями-постачальниками медичного обладнання для нових амбулаторій закликав будівельні організації т.в.о. голови, перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький. Він провів чергове засідання з представниками замовника, генеральних підрядних організацій, що працюють на об’єктах, проектної організації та філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в області. Тарас Миколайович зауважив, що вже до кінця цього тижня всі керівники проектних організацій матимуть повну інформацію щодо медичного обладнання, яким мають бути укомплектовані амбулаторії.

Фото без опису

– Ціль дуже проста – у громадах мають бути повністю укомплектовані амбулаторії, – наголосив підрядникам посадовець. – Вводитимемо в експлуатацію виключно діючі, оснащені необхідним обладнанням заклади. Їхню готовність до роботи перевірятиму особисто, приїздивши разом із лікарями. Відтак прошу серйозно поставитись до переговорного процесу з компаніями-постачальниками медичного обладнання, розрахувати час. До кінця тижня матимете всю інформацію про обладнання. Далі – ініціатива від вас.

Фото без опису

Нині ж, за словами заступника директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ обласної адміністрації Андрія Липканя, Департамент відпрацьовує наявну наразі інформацію щодо меблів та оргтехніки для амбулаторій, а також медичного обладнання. Планують також перейняти досвід з інших регіонів країни.

У ході засідання підрядники повідомили про нинішню ситуацію з будівництвом на об’єктах, обговоривши проекти зведення. Тарас Висоцький натомість нагадав про кілька основних принципів будівництва, а саме: створити для роботи лікарів необхідні умови з наявним у них обладнанням, вирішити питання безпеки експлуатації закладів, дотримуватись обмежень щодо вартості 1 кв. м будівлі.

Фото без опису

Нагадаємо, нині в області будують 21 амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Із них 9 – групової практики та 12 – монопрактики. Водночас вирішують питання щодо перенесення будівництва амбулаторії із с. Паланки в с. Кочержинці Паланської ОТГ та дофінансування зведення амбулаторії в Почапинській сільській раді на Лисянщині. Зауважимо, держава фінансує 90% вартості будівництва амбулаторій, на місцях мають забезпечити десятивідсоткове співфінансування. Кожну амбулаторію відповідно до наказу МОЗУ забезпечать обладнанням для надання медпослуг із застосуванням телемедицини.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь