Тарас Висоцький: «Лише повністю укомплектовані, готові до роботи амбулаторії вводитимемо в експлуатацію»

Дата: 25.06.2019 14:58
Кількість переглядів: 520

Відповідально поставитись до переговорного процесу з компаніями-постачальниками медичного обладнання для нових амбулаторій закликав будівельні організації т.в.о. голови, перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький. Він провів чергове засідання з представниками замовника, генеральних підрядних організацій, що працюють на об’єктах, проектної організації та філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в області. Тарас Миколайович зауважив, що вже до кінця цього тижня всі керівники проектних організацій матимуть повну інформацію щодо медичного обладнання, яким мають бути укомплектовані амбулаторії.

– Ціль дуже проста – у громадах мають бути повністю укомплектовані амбулаторії, – наголосив підрядникам посадовець. – Вводитимемо в експлуатацію виключно діючі, оснащені необхідним обладнанням заклади. Їхню готовність до роботи перевірятиму особисто, приїздивши разом із лікарями. Відтак прошу серйозно поставитись до переговорного процесу з компаніями-постачальниками медичного обладнання, розрахувати час. До кінця тижня матимете всю інформацію про обладнання. Далі – ініціатива від вас.

Нині ж, за словами заступника директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ обласної адміністрації Андрія Липканя, Департамент відпрацьовує наявну наразі інформацію щодо меблів та оргтехніки для амбулаторій, а також медичного обладнання. Планують також перейняти досвід з інших регіонів країни.

У ході засідання підрядники повідомили про нинішню ситуацію з будівництвом на об’єктах, обговоривши проекти зведення. Тарас Висоцький натомість нагадав про кілька основних принципів будівництва, а саме: створити для роботи лікарів необхідні умови з наявним у них обладнанням, вирішити питання безпеки експлуатації закладів, дотримуватись обмежень щодо вартості 1 кв. м будівлі.

Нагадаємо, нині в області будують 21 амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Із них 9 – групової практики та 12 – монопрактики. Водночас вирішують питання щодо перенесення будівництва амбулаторії із с. Паланки в с. Кочержинці Паланської ОТГ та дофінансування зведення амбулаторії в Почапинській сільській раді на Лисянщині. Зауважимо, держава фінансує 90% вартості будівництва амбулаторій, на місцях мають забезпечити десятивідсоткове співфінансування. Кожну амбулаторію відповідно до наказу МОЗУ забезпечать обладнанням для надання медпослуг із застосуванням телемедицини.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь