Відзначено кращих дітей Уманського району

Дата: 16.05.2018 15:01
Кількість переглядів: 834

15 травня підсумовували досягнення обдарованих дітей та їх наставників Уманського району на щорічному фестивалі «Перлини майбутнього». На свято були запрошені переможці та призери обласних олімпіад з базових дисциплін, конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук, інших інтелектуальних, спортивних, культурно-мистецьких конкурсів, а також директори загальноосвітніх закладів району та педагоги-організатори.

Із вітальними словами виступили керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк та голова районної ради Оксана Супрунець.

«Мистецтво розкрити талант дитини залежить від правильно організованої роботи педагогічного колективу навчального закладу. Тож, користуючись нагодою, хочу висловити вдячність вчителям, які докладали і докладають зусилля аби й надалі розвивати інтелектуальний потенціал нації, створювати оптимальні умови для всебічно обдарованої молоді нашого краю», звернулася Наталія Сиротюк до вчителів. Також вона подякувала за старанність і наполегливість самим дітям та їхнім батькам – за натхненну працю над розвитком здібностей дітей.

 Дипломами районної ради за особливі успіхи у навчанні, науково-дослідницькій діяльності та особистий внесок у піднесення іміджу району було нагороджено 13 учнів, а за належну підготовку учнів-переможців ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів-членів МАН подяками районної державної адміністрації було відзначено 13 їхніх вчителів-наставників.

Фото без опису

15 травня для святкування обрано не випадково, адже в цей день відзначався День сім’ї. І таким чином організатори – відділ освіти, молоді та спорту – прагнули підкреслити важливу роль батьків у досягненнях їхніх дітей. Тож за гідне виховання дітей 14 батьків було відзначено подяками відділу освіти, молоді та спорту.

Також було визначено навчальні заклади, які в роботі з обдарованими  дітьми досягли найкращих результатів. У 2017/2018 навчальному році це: І місце – Дмитрушківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; ІІ місце – Родниківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка; ІІІ місце – Бабанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Кожному керівнику цих шкіл було вручено цінний подарунок від районної влади.

Уже другий рік діє районна Програма підтримки і стимулювання талановитої молоді Уманщини на 2016-2020 роки, відповідно до якої учні району отримують одноразові грошові винагороди та стипендії. Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар повідомив, що цього навчального року стипендію заслужили 14 учнів. Восьмеро із них –  випускники 9 і 11 класів, які будуть нагороджені одноразовими преміями, а шестеро отримуватимуть матеріальну підтримку протягом всього наступного навчального року.

Крім того, 3 учнів, які отримали звання «Учень року – 2018»  отримають винагороди в розмірі 500 грн, - зазначив Борис Бондар. Почесне звання «Учень року -2018» отримали: Козін Ольга, учениця 11 класу Косенівського НВК (номінація «Інтелект року»), Бевз Марія, учениця 11 класу Старобабаніської школи (номінація «Творча особистість року») та Омельчук Іван, учень 11 класу Іванівської загальноосвітньої школи (номінація «Спортсмен року»).

Протягом усього заходу присутнім дарували свою творчість діти. Пісенні, танцювальні, інші оригінальні та цікаві композиції вкотре продемонстрували, наскільки талановитим є підростаюче покоління Уманщини.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь