Для деяких категорій пільговиків Уряд заклав підвищені соціальні норми на проїзд у транспорті

Дата: 11.04.2018 15:26
Кількість переглядів: 795

Відповідно до ухваленої Урядом постанови щодо монетизації пільг у транспорт, щомісячна готівкова виплата деяким категорія пільговиків буде здійснюватися у підвищених розмірах. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Фото без опису«Уряд заклав норму про збільшені соціальні гарантії для деяких категорій. Наприклад, для осіб, які мають право на пільги не тільки на місцевому транспорті, але також з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір щомісячної готівкової виплати збільшується на 20%. А щомісячна готівкова виплата особам з інвалідністю I групи або дітям з інвалідністю, старшим шести років, здійснюється в подвійному розмірі», - сказав він.

«Також, - наголосив Віце-прем’єр-міністр, - додатково вдвічі збільшуються виплати особам з інвалідністю I і II групи та дітям з інвалідністю, старшим шести років, які навчаються в закладах загальної середньої, професійної або професійно-технічної та вищої освіти або ж проходять реабілітацію».

«І ще раз підкреслю, що додатково органи місцевого самоврядування мають право приймати рішення про збільшення кількості поїздок і розміру суми щомісячної готівкової виплати для окремих категорій осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах», - додав він.

Павло Розенко також зауважив, що у разі підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті розмір щомісячної готівкової виплати також має бути збільшений - з наступного місяця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь