Для деяких категорій пільговиків Уряд заклав підвищені соціальні норми на проїзд у транспорті

Дата: 11.04.2018 15:26
Кількість переглядів: 773

Відповідно до ухваленої Урядом постанови щодо монетизації пільг у транспорт, щомісячна готівкова виплата деяким категорія пільговиків буде здійснюватися у підвищених розмірах. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Уряд заклав норму про збільшені соціальні гарантії для деяких категорій. Наприклад, для осіб, які мають право на пільги не тільки на місцевому транспорті, але також з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір щомісячної готівкової виплати збільшується на 20%. А щомісячна готівкова виплата особам з інвалідністю I групи або дітям з інвалідністю, старшим шести років, здійснюється в подвійному розмірі», - сказав він.

«Також, - наголосив Віце-прем’єр-міністр, - додатково вдвічі збільшуються виплати особам з інвалідністю I і II групи та дітям з інвалідністю, старшим шести років, які навчаються в закладах загальної середньої, професійної або професійно-технічної та вищої освіти або ж проходять реабілітацію».

«І ще раз підкреслю, що додатково органи місцевого самоврядування мають право приймати рішення про збільшення кількості поїздок і розміру суми щомісячної готівкової виплати для окремих категорій осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах», - додав він.

Павло Розенко також зауважив, що у разі підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті розмір щомісячної готівкової виплати також має бути збільшений - з наступного місяця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь