Про проведення перерахунку пенсії громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Дата: 20.04.2018 15:36
Кількість переглядів: 702

Фото без описуУправління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє, що з урахуванням змін, внесених Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”  до статті 59 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, починаючи з 01.10.2017 особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до вище зазначеного  Закону або за бажанням таких осіб - з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Порядок обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011р. № 1210.

Зазначеним особам, які отримували пенсію по інвалідності відповідно  до Закону „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”,  пенсії з 01.10.2017  перераховані, з урахуванням вказаних вище норм.

Особам, які отримують пенсію за іншими законами та виявлять бажання перейти на пенсію по інвалідності відповідно до статті 59 Закону України  „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, можуть звернутися з відповідною заявою до відділу з питань призначення та перерахунку пенсій №18 головного управління  Пенсійного фонду України в Черкаській області, що знаходиться  за адресою: вулиця Волонтерів, б. 4, м. Умань, Черкаської області.

Пенсія по інвалідності буде обчислюватися з дати подання відповідної заяви з необхідними документами.

 

Начальник управління праці та

соціального захисту населення                                                     О.Я. Ярошевич

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь