Новостворені громади Черкащини проходять навчання задля ефективного старту діяльності

Дата: 28.12.2018 15:49
Кількість переглядів: 883

Одразу після перших виборів у 27 новостворених ОТГ Черкащини, голови громад та їх команди пройшли навчання першим ефективним та результативним крокам своєї майбутньої діяльності.

27-28 грудня у Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, відбувся семінар “Організація діяльності новостворених ОТГ, проведення перших сесій, реорганізація і кадрові питання новоутворених ОТГ” – для посадовців громад та депутатів місцевих рад. Участь у навчанні взяли представники новостворених ОТГ, які отримали від радників Черкаського ЦРМС та запрошених експертів важливу інформацію про те, як добирати кадри, як проводити перші сесії, як формувати бюджет та проводити звітність про свою діяльність.

Зокрема, вони отримали багато корисної інформації про практичні нюанси своїх перших кроків від Володимира Міцука, голови Білозірської ОТГ, заступника голови Асоціації ОТГ. А особливо цікавою була презентація експерта Аналітично-правової групи Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Лесі Федченко – про кадрові питання, які виникають внаслідок реорганізації органів місцевого самоврядування ОТГ та передачі їхніх комунальних підприємств, установ та закладів.

– Ми третій рік допомагаємо об’єднаним територіальним громадам регіону розпочинати та продуктивно проводити свою роботу – для розвитку громад, для добробуту людей, – зазначив директор Черкаського ЦРМС Сергій Слинько. – Саме тому ми досконало володіємо інформацією про всі проблеми, які чекають кожну громаду під час її перших кроків – і готові допомогти успішно їх подолати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь